Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Νέα τραγωδία με νεκρό 6χρονο κοριτσάκι – Αγνοούνται παιδάκια που έπεσαν στη θάλασσα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγκλονίζει ο νέος θάνατος παιδιού στη θάλασσα του Αιγαίου – Φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων μετά το νέο ναυάγιο…

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ το μεσημέρι βρέθηκε νεκρό και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης άλλο ένα εξάχρονο κοριτσάκι από τα οκτώ συνολικά παιδιά που αγνοούνται από το σημερινό ναυάγιο. Χθες είχε χάσει τη ζωή του, στην ίδια θαλάσσια περιοχή ένα 6χρονο αγγελούδι που επίσης βρέθηκε στη θάλασσα, όταν το δουλεμπορικό έβαλε νερά και αναποδογύρισε.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 14.00 μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος άλλος ένας, ο 22ος, από τους διασωθέντες Σύρους πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο ναυάγησε το πρωί ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Επίσης, πριν λίγα λεπτά βρέθηκαν και δυο γυναίκες. Ετσι ανεβαίνει στους 24 ο αριθμός των διασωθέντων από τους 46 των επιβαινόντων.

Οι άτυχοι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Frontex σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού. Σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να διασώσουν 24 από τα 46 άτομα που επέβαιναν στο δουλεμπορικό. 20 άτομα όμως δεν έχουν βρεθεί με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Η χθεσινή τραγωδία με νεκρό 6χρονο κοριτσάκι

Σε δεκατρείς, ανέρχονται σύμφωνα νεότερη ανακοίνωση του λιμενικού, οι διασωθέντες μετανάστες, μετά το χθεσινό μναυάγιο ξύλινου σκάφους στο οποίο επέβαιναν σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης και είχε ως αποτέλεσμα ένα 6χρονο κορίτσι να ανασυρθεί νεκρό.

Εντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα του λιμενικού, εντοπίστηκαν στην περιοχή “Πεταλίδι” , δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν βγει μόνοι τους στην ακτή. Ο μετανάστης με τα συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων αγνοούνται ακόμα περίπου δέκα με δώδεκα άτομα για τους οποίους η έρευνα συνεχίζεται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Πηγή: Τηλεόραση Mega – Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε