Ελλάδα

Να απολύονται οι καινούργοι υπάλληλοι

Απόφαση του Άρειου Πάγου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανάλογα με τα χρόνια που εργάζεται ένας υπάλληλος σε μία επιχείρηση θα γίνονται πλέον οι απολύσεις.

Ο εργοδότης μεταξύ δύο υπαλλήλων που έχουν τα ίδια προσόντα και τις ίδιες ικανότητες θα πρέπει να… διώχνει από την επιχείρηση αυτόν που έχει λιγότερα χρόνια στην εταιρεία και να κρατάει τον παλαιότερο.

Η προϋπηρεσία του νεότερου εργαζόμενου σε άλλους εργοδότες, η ηλικία του, η οικογενειακή του κατάσταση και η αποδοτικότητα δεν θα παίζουν κανένα ρόλο στην απόφαση του εργοδότη.

Ο Άρειος Πάγος προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από προσφυγή ιδιωτικής υπαλλήλου που απολύθηκε από  εκδοτική επιχείρησης, χωρίς να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος και ο Αστικός Κώδικας.

Μ. Μπαγιώτα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο αδερφός της 13χρονης που έπεσε από τον 5ο όροφο στην Θεσσαλονίκη - «Θα κάνει χειρουργείο, χτύπησε τη σπονδυλική στήλη»
Βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega, δείχνει την 13χρονη πάνω στο φορείο, να φέρει πολλαπλά κατάγματα και να μεταφέρεται εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Η πρασιά που έπεσε η 13χρονη