Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Να γιατί ξέσπασε ο Χαρδαλιάς – Take away ποτά, συνωστισμός και «λουκέτα»

Χαρδαλιάς

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον χάρτη του κορονοϊού στην χώρα μας, κατά την οποία ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα αλλά κανέναν νέο θάνατο, ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε οργισμένος.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως σε ό,τι αναφορά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης «η εικόνα κάφε-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας».

Click4more: «Βούλιαξε» από κόσμο η Πειραϊκή – Περίπατο ο κόσμος και η… απόσταση δύο μέτρων

Ως εκ τούτου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδεια τους: Να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο.

“Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα κάφε-μπαρ δεν επιτρέπεται. Όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών”, είπε χαρακτηριστικά.

Και στην Αθήνα και τον Πειραιά περιστατικά

Το newsit.gr σας έχει ήδη πληροφορήσει για τα όσα -απίστευτα- συνέβησαν στον Βόλο, ωστόσο ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, μαγαζί στον Πειραιά λειτουργούσε κανονικά με… take away ποτά και cocktails. Ως αποτέλεσμα, έξω από το μαγαζί συγκεντρώνονταν μεγάλες παρέες νεαρών -κυρίως- ατόμων με το πρόβλημα να είναι διπλό:

Click4more: Ο Τσιόδρας έκανε τις ερωτήσεις που οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε (video)

– Πρώτον, προμηθεύονταν take away ποτά, κάτι που όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς απαγορεύεται.

– Δεύτερον, η απόσταση των δύο μέτρων δεν τηρούνταν… ούτε για πλάκα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρούνταν και παρέες… αρκετά μεγαλύτερες των 10 ατόμων, ενώ ο συγκεκριμένος περιορισμός όχι μόνο παραμένει σε ισχύ, αλλά “σηκώνει” και πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Το newsit.gr εξασφάλισε τις εικόνες από το συγκεκριμένο μαγαζί, για το οποίο μάλιστα πριν κάποιες μέρες έγινε καταγγελία, με αποτέλεσμα να μπει… λουκέτο.

Δείτε τις εικόνες για τις οποίες… εξοργίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς Χαρδαλιάς

Φωτογραφίες: newsit.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις