Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας – Τι λένε οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που φυλακίστηκαν στην Τουρκία

Να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας – Τι λένε οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που φυλακίστηκαν στην Τουρκία

Ώρες απίστευτης αγωνίας για τις οικογένειες του Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη που πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε φυλακή της Τουρκίας.

Οι γονείς του Ανθυπολοχαγού και του Λοχία από κοινού συντονίζουν τις προσπάθειές τους ώστε οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρξουν επιπλοκές στη δίκη στην Τουρκία.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού, μιλώντας στην εφημερίδα “Το Έθνος” το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσουν πίσω καλά τα παιδιά.

“Από αυτά που είμαι σε θέσει να ξέρω είναι ότι μέχρι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους τους φέρθηκαν άψογα. Τι έγινε μετά τη μεταγωγή δεν ξέρω… Να τελειώσει όσο ιο γρήγορα γίνεται. Αυτή είναι η αγωνία μου πλέον, γιατί γνωρίζω πως τα δικονομικά θέματα έχουν μια σειρά και δεν μπορούν να επηρεαστούν από παρεμβάσεις”, λέει ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού που βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή του Έβρου.

Την ίδια ώρα οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά τους “δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί, προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Αυτό που θέλουν είναι τα δυο παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους και να επιστρέψουν γρήγορα”.

Λίγα λεπτά μετά τις επτά το πρωί, οι γονείς των δυο στρατιωτικών πέρασαν τα σύνορα σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές ώστε να παραβρεθούν στη δίκη. Θα είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ότι θα δουν τα παιδιά τους μετά από πέντε ημέρες αγωνίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις