Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρόνη Σαραρέ Καντεμί ζήτησε η αντεισαγγελέας του ΑΠ

Να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρόνη Σαραρέ Καντεμί ζήτησε η αντεισαγγελέας του ΑΠ

Η 37χρονη Σαραρέ, με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και την κόρη της.

Να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρονη, Σαραρέ Καντεμί ζήτησε η αντεισαγγελέας της έδρας της ΣΤ´ Ποινικού Τμήματος. Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως εάν γίνει δεκτό το αίτημα του Ιράν μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα.

Η Σαραρέ Καντεμί ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα, περνώντας τον Έβρο με την 6χρονη κόρη της Ντιάνα, τον αδελφό και την αδελφή της, κυνηγημένη από τον αυταρχικό σύζυγό της που την κακοποιούσε.

Η 37χρονη Σαραρέ, με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και την κόρη της. “Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας, ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της“, είπε η Σαραρέ.

Παράλληλα, ανέφερε πως οποίος έχει πολιτική δράση στην πατρίδα της συλλαμβάνεται. Η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γίνονταν σε βάρος της κυβέρνησης και τις έστελνε σε άλλα κανάλια. “Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου. Όποιος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται”, υποστήριξε η Σαραρέ.

Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, κατέθεσε στο Δικαστήριο, πως η 37χρονη κινδυνεύει εάν εκδοθεί στο Ιράν λέγοντας μεταξύ άλλων: “Το έργο του Θεού είναι στα δικά σας χέρια. Να σώσετε δύο ζωές”.

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για το αίτημα της έκδοσης της 37χρονης στις 29 Οκτωβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις