Ελλάδα

“Ναι” από τον δήμο Αθηναίων στο αίτημα των Σύρων προσφύγων

'Έκκληση στην πολιτεία να κάνει δεκτό το αίτημα των Σύρων προσφύγων, που βρίσκονται για 10η ημέρα στην πλατεία Συντάγματος, και να τους προσφέρει πολιτικό άσυλο και μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες, απευθύνει ο δήμος Αθηναίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί παράλληλα την κυβέρνηση να εξετάσει και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για την αναλογική κατανομή των επιπτώσεων του προβλήματος, στα κράτη μέλη.

«Δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία αποδεικνύεται απροετοίμαστη να παράσχει στους πρόσφυγες πολέμου, όσα ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες (στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.). Γι’ αυτό και επιβάλλεται συνεργασία και συντονισμός όλων των φορέων που αναπτύσσουν δράσεις οργανωμένης αλληλεγγύης, μεταξύ των οποίων, προφανώς, και ο δήμος Αθηναίων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ζήτημα κατά τον δήμο δεν είναι μεμονωμένο αλλά «αναδεικνύει το επί θύραις πρόβλημα που προκαλούν οι συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρος
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά τα 7 παλικάρια του που σκοτώθηκαν στη Ρουμανία: Ρίγη όταν οι σοροί έφτασαν στην Τούμπα - Το τρισάγιο και η μεταφορά τους στην πατρίδα
Κάηκε η Τούμπα στον αποχαιρετισμό των 7 φιλάθλων, τη μνήμη των οποίων οι φίλοι τους τίμησαν με καπνογόνα και συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα
Πομπή 7 σορών των θυμάτων του δυστυχήματος με τους φίλους του ΠΑΟΚ 9