Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

«ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»: Υποψήφια με την παράταξη Ζέρβα η Δήμητρα Αλεξίου

«ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»: Υποψήφια με την παράταξη Ζέρβα η Δήμητρα Αλεξίου

Στο πλευρό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον συνδυασμό «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» κατέρχεται στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η ανεξάρτητη -σήμερα- Δημοτική Σύμβουλος Δήμητρα Αλεξίου.

Η Δήμητρα Αλεξίου είναι εκλεγμένη Καθηγήτρια Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ως νυν Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, συνεισφέρει ενεργά στην αγαστή συνεργασία μεταξύ του ΑΠΘ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, επικεντρώνοντας σε θέματα Μηχανικού που αφορούν τη βελτιστοποίηση στον πολεοδομικό και χωρικό σχεδιασμό.

Η έρευνά της εστιάζει στην αυτοδιοίκηση του Δήμου, με εξειδίκευση στη συνεκτικότητα τοπίων σε αστικές περιοχές, τις μεθόδους βελτιστοποίησης και εξομάλυνσης της κυκλοφοριακής ροής οχημάτων για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης καθώς και τον σχεδιασμό δικτύων κοινής ωφέλειας σε αστικές περιοχές.

Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει σχετικά άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά στους τομείς αυτούς.

Η πρότασή της βασίζεται στην άποψη ότι η Θεσσαλονίκη του αύριο θα προσεγγίσει την επίλυση προβλημάτων με θετικό πρόσημο μέσα από την προγραμματική σύγκλιση όλων των παρατάξεων, τη συνεργασία και τη συναίνεση, αποδίδοντας προτεραιότητα στην εύρεση λύσεων για την πόλη, ανεξαρτήτως κομματικών στόχων και προσωπικών φιλοδοξιών.

Είναι παντρεμένη με τον καρδιολόγο Πασχάλη Στυλιάδη και έχουν έναν γιο που φοιτά στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις