Ελλάδα

Ναι στην ένταξη της Τουρκία αλλά με προϋποθέσεις

Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΕ, για να πάρει το πράσινο φως…
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού από την Κύπρο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Μεγαλόνησο.

Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι «ο Δεκέμβριος αποτελεί ορόσημο» και πως θα γίνει «αξιολόγηση» της μέχρι τώρα προόδου που έχει κάνει η γειτονική χώρα στο Κυπριακό, στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, αλλά και στα θέματα εκδημοκρατισμού και προστασίας των θρησκευτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Θα πρέπει να μας πείσουν ότι έχει κάνει θετικά βήματα» είπε χαρακτηριστικά. Πράγμα που σημαίνει ότι για τις δύο χώρες τα βήματα αυτά δεν έχουν γίνει.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας στις δηλώσεις του είπε ότι μπορεί η Κύπρος και η Ελλάδα να στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, «αλλά όχι χωρίς προϋποθέσεις». «Δεν είμαστε και μαζοχιστές, είμαστε θετικοί υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αλλά όχι ανεμπόδιστα».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας έκανε μάλιστα αυτοκριτική λέγοντας ότι: «Χωρίς να λέω ότι εμείς οι Κύπριοι είμαστε αθώες περιστερές, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, υπήρξαν δυνάμεις μεταξύ μας που καθοδηγούμενες από εθνικιστικά και σοβινιστικά κίνητρα συνέβαλαν και συνέδραμαν σε όσα έγιναν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θα σταματήσω τον αγώνα», λέει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής το 2024
Ο Γιώργος Καμπαΐλης ανέφερε ότι δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόφαση, του δικαστηρίου για την καταδίκη των 4 κατηγορούμενων για το δυστύχημα στο Πευκοχώρι
Ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική
Στον ανακριτή ο φαρμακοποιός και ακόμη 8 άτομα για την παράνομη παραγωγή και διακίνηση επικίνδυνων ουσιών ντόπινγκ
Οι κατηγορούμενοι παρήγαγαν στο παράνομο εργαστήριο, σε υπόγειο φαρμακείου στο Χαλάνδρι, ουσίες ντόπινγκ, χάπια αδυνατίσματος και άλλα επικίνδυνα σκευάσματα που διακινούνταν παράνομα
Χάπια