Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

«Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών από τους ειδικούς – Τι ισχύει με την τρίτη δόση

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών με τους ειδικούς να ανάβουν το πράσινο φως ειδικά από τον Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσει και η σχολική χρονιά. 

«Όλα τα παιδιά 12- 17 ετών πρέπει να εμβολιαστούν» τόνισε καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης μιλώντας στο MEGA.

«Οι μελέτες των εμβολίων Pfizer και Moderna έδειξαν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Τα στοιχεία από τον αμερικανικό ΕΟΔΥ δείχνουν ότι από τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας που νοσηλεύονται για covid, το 1/3 χρειάζονται εντατική θεραπεία. Δεν νομίζω να θέλουμε να δούμε τους έφηβούς μας σε ΜΕΘ» πρόσθεσε.

«Τα mRNA εμβόλια έχουν πάρει έγκριση για τις ηλικίες άνω των 12. Η οποιαδήποτε έγκριση προϋποθέτει τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές» σημείωσε με τη σειρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης.

Καμιά βιασύνη για την τρίτη δόση

Στο ερώτημα πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, ο κ. Ζαούτης είπε ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση και ότι θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιασμού αλλά και από το πόσοι θα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

«Να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση γύρω από την πανδημία και να εμβολιαστούμε όλοι για το καλό όλων» υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά στην τρίτη δόση εμβολιασμού, ο κ. Παπαζήσης έκανε λόγο ότι δεν πρέπει να βιαστούμε. «Ίσως για κάποιες ομάδες όπως άτομα με σοβαρές χρόνιες νόσους ή σοβαρή ανοσοκαταστολη. Αλλά για τον υπόλοιπο πληθυσμό δεν χρειάζεται να ανοίγει η κουβέντα για τρίτη δόση για τον γενικό πληθυσμό. Δημιουργεί ανασφάλεια και ανησυχία» είπε, λέγοντας ότι μετά τους 9 ή 12 μήνες θα πρέπει να υπάρξει τρίτη δόση για τον συνολικό πληθυσμό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις