Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νάξος: Παραλίες για όλα τα γούστα στην καρδιά των Κυκλάδων

Νάξος: Παραλίες για όλα τα γούστα στην καρδιά των Κυκλάδων

Η Νάξος, η μεγαλύτερη των Κυκλάδων, είναι ο τόπος που όταν τον επισκεφτείς δε θα νιώσεις λεπτό πλήξη.

Συνδυασμός βουνού και θάλασσας με ορεινά χωριά και υπέροχες παραλίες, αρχαιολογικά μνημεία, που κουβαλάνε άφθονη ιστορία κι όλα αυτά μαζί με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική στο απόγειο της, κάνουν τη Νάξο ένα νησί παράδεισο για κάθε ταξιδιώτη.

Να κάποια απ’ τα μέρη που πρέπει σίγουρα να σταματήσεις όσο παραθερίζεις εκεί.

Η Χώρα της Νάξου δεν θα μπορούσε παρά να έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την συστάδα των Κυκλάδων. Με το άσπρο να γεμίζει την ματιά σου, άσε τα βήματα σου να διασχίσουν τα πέτρινα καλντερίμια της και να σε οδηγήσουν στην Παλαιά Χώρα, εκεί που στέκει το ενετικό κάστρο, σημάδι, πως ο τόπος που βρίσκεσαι κάποτε υπήρξε δουκάτο των Βενετών, που στόλισαν το νησί με τους πάμπολλους πύργους τους.

Περπάτησε στην ολοζώντανη Καστροπολιτεία και αφουγκράσου την ιστορία των παραδοσιακών σπιτιών των έξι και πλέον αιώνων, καθώς η μυρωδιά απ’ τα ανθισμένα λουλούδια πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα. Κάνε μια στάση στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού μέσα στο κάστρο, για να δεις από κοντά τα εκθέματα, ταξιδεύοντας για ακόμη μια φορά, με όπλο το μυαλό σου.

Μόλις ο ήλιος φτάσει στη Δύση του ανέβα στην Πορτάρα, ακολουθώντας το μονοπάτι που θα σε μεταφέρει στη νησίδα Παλάτια. Η ενέργεια της τεράστιας πύλης από μάρμαρο, που θεωρείται πως ήταν η είσοδος για έναν λατρευτικό τόπο προς τιμήν του θεού Απόλλωνα, σίγουρα θα σε κατακλύσει.

Η Νάξος όμως δεν θα σε γοητεύσει μόνο με την πρωτεύουσα της, αφού μια περιήγηση στους ορεινούς οικισμούς της σίγουρα θα σε μαγέψει. Το Φιλότι, είναι το χωριό που πρέπει πρώτα πρώτα να εξερευνήσεις. Με εφαλτήριο την πηγή των Αρίων, ακολούθησε το δρόμο που θα σε βγάλει στο μοναδικό σπήλαιο του Ζα, που τοποθετείται στο ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις