Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ναυάγιο Manassa Rose – Χανιά: Νέα τροπή στην υπόθεση του πλοίου που κόπηκε στα δύο πριν βυθιστεί

Ναυάγιο Manassa Rose – Χανιά: Νέα τροπή στην υπόθεση του πλοίου που κόπηκε στα δύο πριν βυθιστεί

Με βαρύ κατηγορητήριο στον εισαγγελέα στα Χανιά οι συλληφθέντες ναυτικοί για το ναυάγιο του Manassa Rose. Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο ναυάγησε και κόπηκε στα δύο την Τρίτη (25.01.2022).

Το πρωί του Σαββάτου (29.01.2022), ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του πληρώματος του Manassa Rose οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα στα Χανιά. Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή (30.01.2022). Το πλοίο ναυάγησε και κόπηκε στα δύο, στα αβαθή της Κισσάμου την περασμένη Τρίτη (25.01.2022).

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr οι δύο ναυτικοί, κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου, θαλάσσια ρύπανση, έκθεση του πληρώματος σε κίνδυνο.

Να σημειωθεί ότι στη δικογραφία έχει προστεθεί και η παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων, καθώς σε έρευνα των λιμενικών Αρχών μέσα στο Manassa Rose, βρέθηκαν κούτες με τσιγάρα άνευ τελωνειακών δασμών.

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τους ναυαγούς νοσηλεύονται με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Σε περίπτωση που υποστούν μόνιμη βλάβη, πιθανόν η κατηγορία σε βάρος των δύο συλληφθέντων να μετατραπεί σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» σε βαθμό κακουργήματος.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισουράτα της Λιβύης. Το ταξίδι του σταμάτησε το πρωί της Τρίτης (25.01.2022), όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσάραξε στον κόλπο της Κισσάμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις