Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ναυάγιο στην Πύλο: Μέσα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου νοσηλεύονται οι διασωθέντες μετανάστες

Ναυάγιο στην Πύλο: Μέσα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου νοσηλεύονται οι διασωθέντες μετανάστες

Ώρες αγωνίας ζουν οι διασωθέντες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. 

Οι διασωθέντες μετανάστες είναι σε σοκ, Κάποιοι αγωνιούν για τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο αλιευτικό σκάφος και άλλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς τους, για να τους πουν ότι είναι καλά.

Κάποιοι, αργούν να συνειδητοποιήσουν ότι γλίτωσαν. Θυμούνται ότι είχαν μαζί την οικογένειά τους. Η απόγνωση τους κυριεύει.

«Χθες είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό αρκετά συγκλονιστικό. Ένας άνθρωπος αναζητούσε την οικογένειά του. Έπαθε κρίση πανικού. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Έκλαιγε, φώναζε, ήταν μια κατάσταση πολύ ψυχοφθόρα», δήλωσε η εθελόντρια της ελληνικής ομάδας διάσωσης Μεσσηνίας, Μάρα Τριάντου.

«Με όσους έχουμε μιλήσει με τη βοήθεια διερμηνέων επιβεβαιώνουν ότι υπήρχαν μέσα πολλά παιδιά. Άλλοι λένε 20, άλλοι λένε 50, άλλοι λένε 100», είπε ο Μανώλης Μάκαρης.

Στην Καλαμάτα φτάνουν από κάθε γωνιά της Ευρώπης συγγενείς των ναυαγών. Αναζητούν τους ανθρώπους τους.

«Ένας ξάδελφός μας. Δεν τον έχουμε βρει ακόμα. Ένας συγγενής μας τον είχε δει εκεί. Υπήρχαν οικογένειες στο σκάφος; Δεν ξέρουμε ακόμα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις