Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ναυάγιο στην Πύλο: Οι διασωθέντες «τώρα συνέρχονται και συνειδητοποιούν τι συνέβη»

Ναυάγιο στην Πύλο: Οι διασωθέντες «τώρα συνέρχονται και συνειδητοποιούν τι συνέβη»

“Τώρα συνέρχονται και συνειδητοποιούν τι συνέβη”, λέει στο newsit.gr η υπεύθυνη αποστολής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος στην Μεσσηνία, Σταυρούλα Μπάμπαλη για τους εκατοντάδες μετανάστες που σώθηκαν από το τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, τα ξημερώματα της Τετάρτης (14.06.2023).

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και συγκεκριμένα το Παράρτημα της Μεσσηνίας με 7 μέλη κλήθηκε να βοηθήσει στη μεγάλη επιχείρηση των αρχών για να προσφέρουν στους μετανάστες ιατρική περίθαλψη. “Τα περιστατικά που ήταν να φύγουν το πρωί για το νοσοκομείο έφυγαν. Ήταν γύρω στα 20 και τώρα έχουμε στο χωλ και φιλοξενούμε γύρω στα 100 άτομα. Ήταν όλοι με υποθερμία και τους είχαμε με κουβέρτες. Έχουν αρχίσει σιγά-σιγά και συνέρχονται και τώρα βλέπουμε και την κλινική τους εικόνα”.

Μάλιστα η κα. Μπάμπαλη αναφέρει άλλα δύο περιστατικά που διακομίστηκαν και αυτά στο νοσοκομείο. “Ο ένας ξύπνησε και είχε πόνο, προκάρδιο άλγος και προβλήματα στην αναπνοή και το άλλο περιστατικό έφυγε εμπύρετος και είχε πρόβλημα στο αναπνευστικό του. Προς το παρόν, η κατάσταση είναι ήρεμη, απλά τώρα κοιτάζουμε συμπτώματα που εμφανίζουν οι άνθρωποι που ξυπνάνε από την ταλαιπωρία. Ουσιαστικά τώρα ξεκινάνε και συνειδητοποιούν το τι συνέβη”, εξηγεί η υπεύθυνη αποστολής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και συγκεκριμένα το Παράρτημα της Μεσσηνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Μεσσηνίας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις