Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ναυάγιο στην Πύλο: Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ναυάγιο στην Πύλο: Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στο συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, στην οδό Σταδίου μετά την οδό Κοραή έξω από την παλιά Βουλή.

Πλήθος κόσμου, αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διαμαρτύρονται για την ανείπωτη τραγωδία με το ναυάγιο στην Πύλο.

Ωστόσο, λίγο πριν τις 21:00 ξέσπασαν επεισόδια με ρίψεις χημικών, μολότοφ και κρότου-λάμψης. Τα επεισόδια ήταν μικρής διάρκειας και έληξαν γρήγορα.

«Να μην αφήσουμε η αλληλεγγύη να ναυαγήσει», είναι ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών. Στην πορεία συμμετέχει και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με τη Σοφία Σακοράφα.

Λόγω της πορείας είναι κλειστή η Πανεπιστημίου και η Σταδίου, ενώ η πορεία κατευθύνεται προς το Σύνταγμα. 

Δείτε φωτογραφίες:

Μετά τα επεισόδια, οι διαδηλωτές άφησαν φανάρια στον ουρανό. Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται και πορεία του Π.Α.ΜΕ. στο κέντρο της Αθήνας.

Πορεία διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη για το ναυάγιο στην Πύλο

Με κεντρικό σύνθημα «Ή με τα σύνορα ή με τους ανθρώπους», γίνεται το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το ThessToday.gr.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών και κατά των εκάστοτε κυβερνήσεων, πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Πέμπτης (15.6.2023, φοιτητές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες της πόλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις