Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Στο ΚΥΤ Μαλακάσας 71 διασωθέντες μετανάστες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας έφτασαν σήμερα Παρασκευή (16.6.2023) το μεσημέρι οι διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο της Πύλου

Πρόκειται για 71 μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στη Μαλακάσα μετά το ναυάγιο στην Πύλο, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που είχε μεταβεί εκεί και συνέδραμε τις τοπικές Αρχές, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Με την άφιξή τους στη Μαλακάσα, τους έγινε η απαραίτητη ενημέρωση από τα κλιμάκια του ΥΜΑ και του ΚΥΤ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους, ενώ οι υπεύθυνοι απάντησαν σε όλα ερωτήματά τους επί της διαδικασίας.

malakasa

Οι άνθρωποι ενημερώθηκαν επίσης από το κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ θα εξεταστούν και από τους ιατρούς της Δομής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο ισχυρισμός του 43χρονου για την δολοφονία του βρέφους στην Κυψέλη: «Μόλις πέθανε το σατανιασμένο, ησυχάσαμε»
Οι 18 μαχαιριές, τα δύο ενδεχόμενα για την βιολογική μητέρα του νεκρού βρέφους, η σημασία χρονολόγησης του θανάτου και ο ρόλος του 26χρονου Αφγανού
Το σπίτι της φρίκης στην οδό Θάσου στην Κυψέλη και ο 43χρονος πατέρας του νεκρού βρέφους που συνελήφθη
6