Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτογραφίες του 49χρονου ναυαγοσώστη – Αρνείται τα πάντα και λέει πως είχε το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας “για δική του χρήση”!

Πηγή φωτό - ΕΛ.ΑΣ.
Πηγή φωτό - ΕΛ.ΑΣ.

– Σοκ στο πανελλήνιο: Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις καταγραφής και δημιουργίας παιδικού πορνό στην Ελλάδα
– “Κλειδωμένοι” σκληροί δίσκοι και εκατοντάδες cd έχουν βρεθεί στο σπίτι του ναυαγοσώστη
– Στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ. το σοκαριστικό οπτικοακουστικό υλικό
– Εξετάζεται αν ο κατηγορούμενος το “κατέβασε” από ο ίντερνετ ή το βιντεοσκόπησε ο ίδιος
– Οι πρώτες ενδείξεις πάντως δείχνουν ότι μεγάλο μέρος το έχει καταγράψει ο ναυαγοσώστης που οδηγείται την Τετάρτη στον ανακριτή

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας στην οποία εμπλέκεται ο 49χρονος ναυαγοσώστης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsIT, στο σπίτι του έχουν βρεθεί τρεις σκληροί δίσκοι, καθώς και ψηφιακοί δίσκοι που περιέχουν σκληρές εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Ήδη οι ψηφιακοί δίσκοι εξετάζονται από τους ειδικούς των εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί από που προέρχεται το υλικό (δηλαδή αν είναι “κατεβασμένο” από το διαδίκτυο ή βιντεοσκοπημένο), αν και οι ενδείξεις λένε ότι μεγάλο μέρος του υλικού έχει κινηματογραφηθεί από τον ίδιο.

Οι σκληροί δίσκοι που βρέθηκαν στο σπίτι του είναι “κλειδωμένοι” και θα χρειαστεί προσπάθεια από τους ειδικούς προκειμένου να “σπάσουν” τους κωδικούς.

Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις καταγραφής και δημιουργίας παιδικού πορνό στην Ελλάδα.

Στον ανακριτή

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη απολογείται στον ανακριτή ναυαγοσώστης, ο οποίος συνελήφθη προχτές στην πλάζ της Βουλιαγμένης γιατί φωτογράφιζε και βινεοσκοπούσε γυμνά παιδάκια και είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, πρόκειται για τον Ιωάννη Δούρο του Νικολάου και της Βασιλικής που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του 49χρονου δόθηκαν με σκοπό να διαπιστωθεί απο τυχόν καταγγελίες πολιτών, αν ενέχεται σε άλλες πράξεις, πέρα απο την φωτογράφιση των παιδιών στην πλαζ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποιο τηλεφώνημα στην Ασφάλεια Αττικής και στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ισχυρίζεται οτι όλο το υλικό το κατείχε για δική του χρήση και δεν είχε ποτέ παρενοχλήσει κάποιον ανήλικο.

Η περίπτωση του ωστόσο προκαλεί αίσθηση, καθώς ήταν για αρκετές σεζόν ναυαγοσώστης στην πλαζ της Βουλιαγμένης μέχρι και 2012, ενώ εργάστηκε και το 2013 ως βοηθητικό προσωπικό.

Η δράση του 49χρονου αποκαλύφθηκε το πρωί της 22-5-2015, όταν ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων από το προσωπικό ασφαλείας της πλαζ Βουλιαγμένης, οτι είχε βρεθεί, σε χώρο της πλαζ σακίδιο, εντός του οποίου υπήρχαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής καθώς και μια κάμερα χειρός, που όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.

Από τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του σακιδίου ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα της ιδίας ημέρας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των δραστηριοτήτων του συλληφθέντα, απο την Αστυνομία παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας με την διαβεβαίωση οτι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε