Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΝΔ σε Τσίπρα: «Από τους νεοαγανακτισμένους και τις συγκεντρώσεις ως τους διασωληνωμένους ένας μήνας δρόμος»

ΝΔ σε Τσίπρα: «Από τους νεοαγανακτισμένους και τις συγκεντρώσεις ως τους διασωληνωμένους ένας μήνας δρόμος»
Φωτογραφία αρχείου

Τις συγκεντρώσεις «στις οποίες καλούσε κόσμο ο κ. Τσίπρας» με τους διασωληνωμένους με κορονοϊό στα νοσοκομεία συνέδεσε η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ερυθρό Σταυρό.

Συγκεκριμένα σε σχόλιο του, το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει: «Από τους νεοαγανακτισμένους και τις συγκεντρώσεις στις οποίες καλούσε ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας το ρίσκο, ως τους διασωληνωμένους, ένας μήνας δρόμος».

Νωρίτερα, σήμερα (22.03.2021), ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ερυθρό Σταυρό, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και εκπροσώπους εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ακόμα και στο και πέντε πορεύεται χωρίς σχέδιο», δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η εικόνα σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής είναι εικόνα κατάστασης πολέμου. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει με αυταπάρνηση, πάνω από τις δυνάμεις της, τις υπηρεσίες στον άνθρωπο, όμως η συσσώρευση ασθενών που έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και η έλλειψη κλινών δημιουργεί μια κατάσταση πολέμου».

Click4more: Τσίπρας από Ερυθρό Σταυρό: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση – Γιατί αφήνουν τις ιδιωτικές κλινικές covid – free;

Πρόσθεσε δε, πως στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πάνω από 100 οι ασθενείς που είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι σε κλινικές Covid και δεν βρίσκουν κλίνη σε ΜΕΘ, «διότι δεν επαρκεί ο αριθμός και την ίδια στιγμή μεγάλα νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, όπως ο Ερυθρός, μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία για κορονοϊό, με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες παθήσεις και ασθένειες να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε».

Ανέφερε πως είναι ενδεικτικό ότι από τους 120-130 ασθενείς που κάθε φορά είναι στη λίστα αναμονής στο ΕΚΑΒ για να βρουν ΜΕΘ, ένα μεγάλο ποσοστό είναι non Covid περιστατικά. «Η εικόνα είναι πως τα νοσοκομεία μας βρίσκονται δυστυχώς πάνω από τον κόκκινο συναγερμό, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και αν δεν καταρρέουν έχει να κάνει με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις