Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα αναβολή για τους 8 Τούρκους που ζητούν άσυλο

Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Στις επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την επόμενη εβδομάδα, μετατίθεται το ενδιαφέρον για το ζήτημα της έκδοσης ή μη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Σήμερα (02.12.2016) είχε προγραμματιστεί η συζήτηση για τρεις εξ αυτών ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου. Η διαδικασία ωστόσο διεκόπη για τη Δευτέρα (05.12.2016) καθώς δυο εκ των αιτούντων άσυλο δεν είχαν δικηγόρο και διορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορος, ο οποίος χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί επί των στοιχείων της δικογραφίας.

Επίσης η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο αιτούτα κα Σταυρούλα Τομαρά ζήτησε από το δικαστήριο με τη σειρά της διακοπή της διαδικασίας αφού μόλις πριν από δύο ημέρες, στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αφενός δεν έχουν μεταφραστεί και αφετέρου δεν υπάρχει, όπως είπε η κα Τομαρά, η κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Εξαιτίας όλων αυτών η διαδικασία διεκόπη για τη Δευτέρα. Την Τρίτη έχει διακοπή, επίσης, η συζήτηση η οποία θα κρίνει το αίτημα έκδοσης για άλλους τρεις Τούρκους αξιωματικούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε