Ελλάδα

Νέα απάτη με το κόλπο της «μπλοκαρισμένης» κάρτας – Πώς επιτήδειοι αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες καθώς επιτήδειοι ψαρεύουν θύματα με το κόλπο της μπλοκαρισμένης κάρτας.

Η νέα τηλεφωνική απάτη που «τρέχει» αυτές τις μέρες, έχει… γυναικεία φωνή, υποτίθεται ότι προέρχεται από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ζητά απόρρητα προσωπικά στοιχεία, και εκβιάζει ότι δήθεν θα εκτελεστεί… αν είναι δυνατόν, ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ανυποψίαστου που τόλμησε να απαντήσει τη κλήση.

Για κακή τους τύχη, ο κ. Καβουκλής ήταν απόλυτα… διαβασμένος και παρ’ ότι αρχικά έπεσε στην παγίδα και απάντησε τη κλήση, στη συνέχεια έκανε ακριβώς ότι έπρεπε.

Είναι μία ακόμα απάτη, μέσω τηλεφωνικής κλήσης, που εάν κάποιος δεν γνωρίζει, μπορεί στην κυριολεξία, να χάσει όλα τα χρήματά του, εν ριπή οφθαλμού.

Άλλες φορές, οι απατεώνες, προσποιούμενοι τις… τράπεζες, στέλνουν γραπτά μηνύματα. Εάν ο χρήστης πατήσει τον σύνδεσμο, μεταφέρεται σε πλαστούς ιστότοπους καρμπόν όμως, με τις πραγματικές σελίδες των τραπεζικών ιδρυμάτων, προκειμένου τα θύματα να ξεγελαστούν και να καταχωρήσουν τα προσωπικά και απόρρητα στοιχεία τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οικογενειακή τραγωδία στον Χολαργό: Πυροβόλησε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε - «Ακούστηκε ένα μπαμ και μετά: Βοήθεια!»
Η γυναίκα επέζησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το κακό
Χολαργός: Πυροβόλησε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε – «Ακούστηκε ένα μπαμ και μετά: Βοήθεια»
13