Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Άγρια επίθεση από πέντε συμμαθητές του δέχτηκε 12χρονος- «Προσπαθεί να το ξεπεράσει» λέει η μητέρα του

«Ανησυχώ, αλλά το έχω αφήσει στην Αστυνομία να μας βοηθήσει. Ένας από τους γονείς μας έχει ζητήσει συγγνώμη», αναφέρει η μητέρα του 12χρονου

Με σκισμένη μπλούζα και χτυπήματα σε πόδια, χέρια και σώμα άφησαν πέντε ανήλικοι μετά από επίθεση σε 12χρονο συμμαθητή τους σε προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Είναι ταραγμένος. Προσπαθεί να το ξεπεράσει. Κι εμείς το ίδιο. Ανησυχώ, αλλά το έχω αφήσει στην Αστυνομία να μας βοηθήσει. Ένας από τους γονείς μας έχει ζητήσει συγγνώμη», ανέφερε η μητέρα του 12χρονου παιδιού από τη Νέα Φιλαδέλφεια που δέχτηκε επίθεση από τους συμμαθητές του, μιλώντας στην εκπομπή Εξελίξεις Τώρα.

Με την ανήλικη παραβατικότητα, να παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα με δραματικές διαστάσεις, παιδιά και γονείς ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία αναφορικά με τα βίαια επεισόδια και τις περιπτώσεις bullying.

«Προς τη νύχτα υπάρχουν συγκεκριμένες παρέες, σε συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να τις αποφεύγεις, γιατί κλέβουν, χτυπάνε, δηλαδή και χωρίς λόγο. Σε ρωτάνε τι ομάδα είσαι», ανέφερε μαθητής σχολείου.

Ενώ με τη σειρά του, γονέας τόνισε: «Ανησυχώ, γιατί έχω δυο παιδιά. Κανείς δεν φοβάται πλέον, ούτε τα ανήλικα φοβούνται, ούτε οι μεγάλοι φοβούνται. Δεν υπάρχει τιμωρία».

Το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι αρχές διαχειρίστηκαν 2.109 υποθέσεις ανήλικης παραβατικότητας, μεταξύ αυτών για πρόκληση σωματικής βλάβης, κλοπές και ληστείες και συνελήφθησαν συνολικά 3.074 δράστες. Όλοι τους κάτω των 18 ετών.

«Τα παιδιά παραβατούν πρώτον για να κλέψουν και να ληστέψουν, δεύτερον για να προκαλέσουν πόνο, για να βγάλουν την επιθετικότητά τους. Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με την εμφανή αστυνόμευση σε πλατείες και μέρη όπου συχνάζουν παιδιά, αλλά και με την εφαρμογή safeyouth προκειμένου να ενημερώνεται για τέτοια περιστατικά», σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακάμνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, φέτος το πρώτο τρίμηνο 1.305 ανήλικοι έπεσαν θύματα παραβατικότητας. Αριθμός αυξημένος κατά 19% σε σχέση με πέρυσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αυστηρά πρωτόκολλα δεν μπορούν να μηδενίσουν το ρίσκο από σπέρμα δότη – Τα κενά στους ελέγχους και οι κίνδυνοι
Οι συνηθισμένες εξετάσεις DNA δεν έχουν την ευαισθησία να ανιχνεύσουν τη συγκεκριμένη παραλλαγή στο TP53 που βρέθηκε να έχει ο δότης από τη Δανία που έδωσε σπέρμα και στην Ελλάδα
Γονιμοποίηση
Αγωνία για 11 οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν αποκτήσει παιδιά από τον Δανό δότη - «Εξακολουθούμε να παίρνουμε σπέρμα δοτών από τη Δανία»
Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια θεαματική αύξηση της ζήτησης για σπέρμα δότη από γυναίκες στην Ελλάδα
Σπέρμα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις – Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών
Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται ότι είναι ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Μύρων Χιλετζάκης - Κομβικό ρόλο φέρεται ότι είχαν ο λογιστής Γιώργος Λαμπράκης, αλλά και η σύζυγός του, δικηγόρος Χρυσάνθη Κουτάντου
ΟΠΕΚΕΠΕ 14