Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Φιλαδέλφεια: Απάντηση στον πρόεδρο της Κροατίας για την κράτηση των χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Απάντηση στον πρόεδρο της Κροατίας για την κράτηση των χούλιγκαν

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε η Αθήνα στον πρόεδρο της Κροατίας ο οποίος επέκρινε τη συνεχιζόμενη κράτηση των ναζί χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της», τόνισαν στελέχη της κυβέρνησης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας για την κράτηση των 100 ναζί οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, μετά τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς, πήρε θέση για τα τραγικά επεισόδια που προκάλεσαν οι δολοφόνοι χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παραδέχτηκε ότι ήρθαν στην Ελλάδα «για να κάνουν επεισόδια», τους χαρακτήρισε οπαδούς, και είπε πως είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους ”τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

Στο μεταξύ, σε τρεις κατευθύνσεις κινείται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση μετά τα τραγικά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

1) Προτεραιότητα έχει να συλληφθούν οι ένοχοι και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη

2) Στο επιχειρησιακό σκέλος: σε εξέλιξη βρίσκεται ο εσωτερικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ και το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν σε ανώτατο επίπεδο,

3) Δεδομένου ότι η οπαδική βία αποτελεί διεθνές πρόβλημα – καθώς υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος των χούλιγκαν – κρίνεται εξαιρετικά σημαντική η συνάντηση του πρωθυπουργού την Τετάρτη (16.08.2023) με τον πρόεδρο της UEFA, ο οποίος διαθέτει διεθνή τεχνογνωσία για το θέμα, αλλά και στη συνέχεια η απόφαση για διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνει ότι η κυβέρνηση σε κορυφαίο επίπεδο είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα βάλουν τέλος στη μάστιγα αυτή.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις