Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα Φιλαδέλφεια: «Έγγραφο ενημέρωνε για την κάθοδο των χούλιγκαν, κάποιοι δεν το άνοιξαν καν», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Νέα Φιλαδέλφεια: «Έγγραφο ενημέρωνε για την κάθοδο των χούλιγκαν, κάποιοι δεν το άνοιξαν καν», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, έκανε αναφορά στα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οδήγησαν στη δολοφονία 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και αποκάλυψε ότι η ΕΛΑΣ είχε έγγραφο που ενημέρωνε για την «κάθοδο» των Κροατών, αλλά κάποιοι αξιωματικοί δεν το διάβασαν καν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι η ΕΛΑΣ είχε ειδοποιηθεί από τις αρχές του Μαυροβουνίου και της Κροατίας για τους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την όλη πορεία τους προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά κάποιοι δεν ήξεραν καν την ύπαρξή του, διότι δεν το είχαν διαβάσει.

Σχετικά με τις ευθύνες των Αρχών, ο ίδιος σημείωσε: «Όσο έρχονται πληροφορίες, αγανακτούμε όλοι μας, αγανακτώ εγώ ως αξιωματικός της Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας να λειτουργούν με τέτοιο παιδαριώδες τρόπο. Κάποιοι δεν ήξεραν καν για το έγγραφο. Δεν το είχαν διαβάσει. Ένα έγγραφο επείγον, απόρρητο, που μιλάει για ανθρώπους, για μια εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή άμα ήταν Τούρκοι εθνικιστές και μπαίνανε στα σύνορα, θα μπορούσαν να φτάσουν στο Σύνταγμα; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

«Δεν άνοιξαν καν το έγγραφο»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης επισήμανε ότι από το κέντρο επιχείρησης της ΓΑΔΑ έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνα τις περιφερειακές υπηρεσίες και ρωτούσαν αν πέρασαν οι Κροάτες χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που όδευαν προς το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά όπως είπε:  «Κάποιοι δεν είχαν ανοίξει καν το έγγραφο να ξέρουν γιατί πρόκειται. Τι ήταν αυτοί οι Κροάτες, Για ποιο λόγο έρχονται».

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όσο αφορά στην είσοδο αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα, υπήρχε ένα έγγραφο από τις κροατικές αρχές και από τις αρχές του Μαυροβουνίου που έλεγε ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν εγκληματίες, θα μπουν στη χώρα σας και θα προσπαθήσουν να πάνε στην πρωτεύουσα και να δημιουργήσουν επεισόδια και έκτροπα», ανέφερε ο αστυνομικός.

Ήξεραν και τις πινακίδες των αυτοκινήτων

«Μάλιστα, σε αυτό το έγγραφο αναφέρονταν και οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και οι μάρκες των αυτοκινήτων. Άρα η αστυνομία μπορούσε κάλλιστα να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα αυτών των ανθρώπων, παρόλο που ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, παρόλο που ήταν υπήκοοι χώρας η οποία ανήκει στο Σένγκεν», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Για τις συλλήψεις είπε: «Επτά Κροάτες που έφευγαν και πάνω τους βρέθηκαν όπλα, κρατούνται. Στην Ευζώνους συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα, άλλοι πέντε στην Ηγουμενίτσα και άλλος ένας στην Κακαβιά. Υπήκοοι Κροάτες που ήταν στη μαύρη λίστα της εγκληματικής οργάνωσης και πάνε κι αυτοί κατηγορούμενοι. Άρα έχουμε φτάσει στα 105 άτομα με βαριές κατηγορίες, με κακουργήματα, εγκληματική οργάνωση, νόμος περί όπλων, έκρηξη μολότοφ, συμπλοκή με αποτέλεσμα τον θάνατο, τα περισσότερα κακουργήματα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις