Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα Φιλαδέλφεια: Θέμα ημερών ο εντοπισμός του δράστη λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Θέμα ημερών ο εντοπισμός του δράστη λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή

Ο εντοπισμός του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι θέμα ημερών, δήλωσε σήμερα (16.8.2023) ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου φιλάθλου της ΑΕΚ

«Η οικογένεια πενθεί και όπως φάνηκε από την ημέρα που εμφανιστήκαμε για τη δήλωση υποστήριξης κατηγορίας, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε κανέναν δημόσιο διάλογο» τόνισε στην ΕΡΤ ο Σταύρος Γεωργόπουλος, μιλώντας για τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την οπαδική βία. 

Σχετικά με όλες τις πληροφορίες για τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου ο συνήγορος της οικογένειας υποστήριξε ότι «διατυπώνονται απόψεις οι οποίες είτε διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα είτε προσβάλλουν τη μνήμη του Μιχάλη, είτε προσπαθούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις προκλητικές δηλώσεις του πρόεδρου της Κροατίας.

«Δημοσιοποιήθηκε μία άποψη ότι ο Μιχάλης τραυματίστηκε θανάσιμα από φίλο της ΑΕΚ κατά λάθος. Αυτά προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και τη μνήμη του» σχολίασε ο κ. Γεωργόπουλος βάζοντας τέλος από την πλευρά της οικογένειας σε αυτό το σενάριο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ τόνισε ότι «αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο, πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφεια». 

Σχολιάζοντας το εάν υπήρχε «ραντεβού θανάτου» μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων υποστήριξε ότι «ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού, αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου».

Ερωτηθείς για το τι αναμένει η οικογένεια του 29χρονου Μιχάλη δήλωσε ότι παρακολουθεί τις έρευνες της αστυνομίας εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι «είναι θέμα ημερών για να καταλήξουν στην ταυτοποίηση των δραστών και των συνεργών τους».

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε και όσον αφορά την έλλειψη επιχειρησιακής τακτικής από την ΕΛΑΣ το μοιραίο βράδυ, λέγοντας ότι παρακολουθεί και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διεξάγεται παράλληλα με τις ανακριτικές αρχές για την απόδοση ευθυνών.

«Προκαλεί τεράστια εντύπωση η μία υπηρεσία να στέλνει επιστολή στην άλλη και κανείς να μην παίρνει την απόφαση να εμποδίσει την πορεία αυτού του τάγματος. Να δούμε και τις ευθύνες και σε επίπεδο Πολιτείας» σημείωσε προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές ευθύνες έχουν να κάνουν με την επιλογή των προσώπων».

Όπως είπε, «ενώ γνώριζαν ότι έρχεται ένα τάγμα δολοφονικό, παρόλα αυτά κανείς δεν πήρε την απλή απόφαση να στείλει αστυνομική δύναμη για να το εμποδίσει».

Μιλώντας για την ανακριτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη υπενθύμισε ότι το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες. «Είναι σφόδρα πιθανό να μην προλάβει να εκδικαστεί η υπόθεση εντός των ορίων της προσωρινής κράτησης για όποιους κρίνει το δικαστικό συμβούλιο ότι θα πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή για πάνω από 6 μήνες» σημείωσε λέγοντας ότι το σύνηθες είναι να μην προλαβαίνει η δικαιοσύνη να εκδικάσει μια υπόθεση όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί κατηγορούμενοι και μάλιστα είναι και αλλοδαποί, που συνεπάγεται και μετάφραση όλων των εγγράφων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις