Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Φιλαδέλφεια: Χειροπέδες σε 37χρονο που καλούσε σε ένοπλη εξέγερση – Τον «έκαψαν» αναρτήσεις από τα social media

Νέα Φιλαδέλφεια: Χειροπέδες σε 37χρονο που καλούσε σε ένοπλη εξέγερση – Τον «έκαψαν» αναρτήσεις από τα social media

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 37χρονος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέσω Twitter απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να πάρει τα όπλα, ενώ έκανε αναφορές στα σοβαρά γεγονότα του 2008 με τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 37χρονος που συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια την Τετάρτη (24.05.2023), μέσω του προφίλ του στο Twitter, καλούσε σε ένοπλη εξέγερση, αναφερόμενος στα πρωτοφανή επεισόδια του 2008 μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στον εντοπισμό του 37χρονου από τα ψηφιακά του ίχνη. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις, καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με καλέσματα σε ένοπλη εξέγερση κατά το τελευταίο εξάμηνο με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει μόλις την Τρίτη, 23 Μαΐου.

Πρόκειται για έναν ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, αλλά πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου».

Στην κατοχή του  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα USB flash drive και δύο σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 37χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις