Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νέα Ιωνία: Ηχητικά ντοκουμέντα από την επιχείρηση για τη σύλληψη του διαρρήκτη σε σπίτι αστυνομικού

Νέα Ιωνία

Τα ηχητικά ντοκουμέντα από την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να συλλάβουν διαρρήκτη ο οποίος είχε βάλει σε διαμέρισμα αστυνομικού στη Νέα Ιωνία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

H μεγάλη επιχείρηση που είχε στηθεί λίγο μετά τις 20:00 εκείνης της ημέρας στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και άνδρες των ΕΚΑΜ δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο διαρρήκτης κατάφερε να «αποδράσει» από το διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία, παίρνοντας μαζί του και το υπηρεσιακό περίστροφο της γυναίκας αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην οδό Καποδιστρίου μετά από τηλεφώνημα γείτονα της αστυνομικού, αμέσως περικύκλωσαν στο σημείο και ήταν σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι πρώτες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο εισηγήθηκαν στο κέντρο επιχειρήσεων της εισβολή της εντός του διαμερίσματος προκειμένου να μην δώσουν χρόνο αντίδρασης στο διαρρήκτη. Ωστόσο η απάντηση που πήραν από το κέντρο ήταν αρνητική, καθώς του ανέφεραν ότι θα πρέπει να περιμένουν να φτάσουν οι ειδικές δυνάμεις. Μια ώρα αργότερα οι άνδρες των ΕΚΑΜ μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα, ωστόσο ο δράστης είχε εξαφανιστεί.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το newsit.gr περιγράφουν καρέ – καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. Οι διάλογοι που ακολουθούν παρακάτω είναι άκρως αποκαλυπτική, με τους αστυνομικούς να περιγράφουν όλες τις κινήσεις του διαρρήκτη αλλά και τις δικές του ενέργειες.

  • Αστυνομικοί: 2.28 260 Α από κοινού με πλήρωμα του 4-3 έχουμε αποκλείσει για την έξοδο διαφυγής το μπαλκόνι από την οπίσθια πλευρά, υπάρχουν και συνάδελφοι από την είσοδο την κεντρική στην οικία, παράκληση να ενημερώσουμε όλοι αν έχουν αποκλειστεί όλες οι πιθανές οδούς διαφυγής.
  • Αστυνομικοί: 3-1
  • Κέντρο: 3-1
  • Αστυνομικοί: Μαζί με μία ομάδα ανεβαίνουμε για τον πρώτο όροφο….
  • Κέντρο: Καλώς
  • Αστυνομικοί: Μαζί με μία ομάδα ΟΠΚΕ είμαστε
  • Κέντρο: 1.40 για όλους τους σταθμούς που είναι στο σημείο , υπάρχει και οπλισμός;;;; ….. εντός της οικίας εύκολα προσβάσιμος, με τα …. μέτρα ασφαλείας 1.50. Δεν ενεργούμε καμία ενέργεια χωρίς εντολή του κέντρου. Για όλους τους σταθμούς που είναι στη Καποδιστρίου, αναμένουμε περιμετρικά της οικίας δεν προβαίνουμε σε καμία ενέργεια και για οτιδήποτε νεότερο μας ενημερώνετε. Για όλους τους σταθμούς που είναι στη Καποδιστρίου, μέτρα αυτοπροστασίας για όλους τους σταθμούς.
  • Αστυνομικοί: 3-3-60 Α το λάβατε; Πρέπει να έχει μετακινηθεί σε εταίρο διαμέρισμα σύμφωνα με ενημέρωση του 205.
  • Κέντρο: Επαναλαμβάνουμε για όλους τους σταθμούς ανεξαρτήτως τις πληροφορίες που μας διαβίβασε ο 205, θα παραμείνουν άπαντες οι σταθμοί σε πλήρη αποκλεισμό του χώρου έρχονται ειδικές υπηρεσίες …. Επαναλαμβάνουμε άπαντες οι σταθμοί παραμένουν με αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας σε πλήρη αποκλεισμό του χώρου. Επαναλαμβάνουμε θα προσέλθουν ειδικές υπηρεσίες για τα περαιτέρω..
  • Κέντρο: Δεν θα μετακινηθεί κανείς σταθμός. Το λάβατε; Κανείς σταθμός, θα παραμείνουν για τον αποκλεισμό. 205; Το άτομο… σε έτερο διαμέρισμα της πολυκατοικίας;
  • Αστυνομικοί: Από το ισόγειο από το παραβιασμένο διαμέρισμα που μένει ο κύριος ήρθε και μας είπε αυτά που σας είπαμε, τώρα τον ακούν στο 6 διαμέρισμα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις