Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα Ιωνία: Ο πατέρας του 14χρονου θύματος οπαδικής βίας μιλά στο newsit.gr

Νέα Ιωνία: Ο πατέρας του 14χρονου θύματος οπαδικής βίας μιλά στο newsit.gr

«Είναι αρκετά φοβισμένος» λέει αποκλειστικά στο newsit.gr ο πατέρας του 14χρονου, που έζησε στιγμές τρόμου, όταν την περασμένη Τετάρτη (23.08.2023) έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από ένα “άγουρο” τρίο οπαδών, στον προαύλιο χώρο ενός σχολείου στη Νέα Ιωνία.

Ο πατέρας του 14χρονου μαθητή περιγράφει στο newsit.gr τον εφιάλτη που βίωσε το παιδί του με την άγρια επίθεση που δέχτηκε μαζί με έναν συνομήλικό του, από δύο 15χρονα αγόρια και έναν 19χρονο. Οι τρεις δράστες, υποδυόμενοι τους οπαδούς της ίδιας ομάδας έκλεισαν ραντεβού στον ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας. Ωστόσο είχαν άλλα σχέδια. Παρέσυραν τους δύο ανήλικους μαθητές στο σχολικό συγκρότημα, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, τους ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τους λήστεψαν.

Σοκαρισμένος, ο πατέρας του μαθητή δηλώνει ότι έχουν φύγει εκτός Αθηνών, προκειμένου να ηρεμήσουν λίγο από την κατάσταση και αναφέρει στο newsit.gr: «Δόξα τω Θεώ δεν έχει πολλά χτυπήματα και δεν μας κράτησαν στο νοσοκομείο. Λίγο στον αυχένα του, αλλά το μέτωπο του με τη μύτη του είναι χτυπημένα αρκετά».

Το χρονικό

Οι δράστες, δύο 14χρονοι και ένας 19χρονος, επί επτά ημέρες συνομιλούσαν στο Instagram με τα 14χρονα θύματά τους, παρουσιαζόμενοι ως οπαδοί της ίδιας ομάδας. Τελικά την περασμένη Τετάρτη αποφασίστηκε να βρεθούν οι πέντε τους στον σταθμό του ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, προκειμένου δήθεν να μιλήσουν από κοντά για την αγαπημένη τους ομάδα.
Η πραγματικότητα, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική. Οι τρεις τους παρέσυραν τα δύο ανήλικα θύματά τους στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή και αφού τους χτύπησαν με αγριότητα μαζί με άλλους συνεργούς τους, στη συνέχεια τους λήστεψαν και τους παράτησαν δαρμένους.

Οι δύο ανήλικοι κατάφεραν να διαφύγουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, ενώ οι δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα και αναγνωρίστηκαν από τα παιδιά.

Σε βάρος του «θερμόαιμου» τρίου των ληστών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 45, 309, 380 Π.Κ. «Επικίνδυνες Σωματικές Βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία» σε συνδυασμό με το Ν.4908/2022 «Μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας».

Οι συλληφθέντες είναι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις