Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Νέα Ιωνία: Τους κόλλησαν το πιστόλι στον κρόταφο μέσα στο σπίτι τους και τους λήστεψαν

Νέα Ιωνία: Τους κόλλησαν το πιστόλι στον κρόταφο μέσα στο σπίτι τους και τους λήστεψαν

Έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη έζησε σήμερα (7.6.2023) μια τριμελής οικογένεια, όταν ένας 78χρονος έμπορος, η σύζυγος και η κόρη του έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Ιωνία.

Οι στιγμές τρόμου που περιέγραψαν στους αστυνομικούς ξεκινάνε από την στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τους ξύπνησαν και τους τρεις τους βάζοντας ένα όπλο στο κεφάλι τους στις 2 σχεδόν τα ξημερώματα, μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Ιωνία. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ήταν πολύ ψύχραιμη, σε αντίθεση με τον άντρα της, ο οποίος με το που αντίκρυσε τον δράστη της ληστείας άρχισε να φωνάζει και να αντιστέκεται. Τότε, ο κακοποιός τον χτύπησε για να σωπάσει.

Και η 20χρονη κόρη του ζευγαριού ήταν ήρεμη, ενώ, όπως φέρεται να είπαν τα θύματα στους αστυνομικούς, και οι τρεις δράστες ήταν ευγενικοί.

Τα μέλη της οικογένειας μένουν σε διαφορετικά δωμάτια, με τους τρεις ληστές να χωρίζονται και να ξυπνάνε τα θύματά τους.

Η ληστεία έγινε στις 2:30 τα ξημερώματα και κράτησε δυόμισι ολόκληρες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι ληστές του σπιτιού φέρεται να είπαν στην οικογένεια «δεν είμαστε κακοποιοί, είμαστε κλέφτες, έχουμε οικογένειες». 

Όταν τους ζήτησαν χρήματα, τα θύματα έδωσαν 6.000 ευρώ που, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είχαν κρατήσει για ένα αυτοκίνητο λόγω του ότι ο 78χρονος είναι ιδιοκτήτης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Όμως αυτά φάνηκαν λίγα στους ληστές και τους ανάγκασαν να πάμε κάτω όλοι μαζί, στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, που διαθέτει ο ιδιοκτήτης και εκεί πήρανε άλλες τέσσερις χιλιάδες. Μάλιστα φέρεται να είπε ο ένας ληστής στο θύμα ότι «6.000 είναι πολύ λίγα, εμείς ξέρουμε ότι έχετε στο σπίτι πάνω από 100.000 ευρώ».

Τότε ανάγκασαν τον 78χρονο άντρα και την οικογένειά του να κατέβουν στο μαγαζί που βρίσκεται στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας και να ανοίξει ο άντρας το χρηματοκιβώτιο προκειμένου να τους δώσει χρήματα που είχε μέσα.

Στο τέλος, τα θύματα της ληστείας πρότειναν στους ληστές, ενώ είχαν πάρει το χρηματικό ποσό, να φύγουν από την πόρτα, όμως, όπως τους είπαν, προτιμούσαν να φύγουν από κει που ήρθαν, όπως κι έγινε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους ληστές μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, ενώ μόνο ένας, που πιθανολογείται να είναι ο αρχηγός, μιλούσε σπαστά.

Οι άγνωστοι έφυγαν στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση και η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις