Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα Μάκρη: Από ενδομήτρια αιμορραγία πέθανε η 19χρονη έγκυος

Νέα Μάκρη: Από ενδομήτρια αιμορραγία πέθανε η 19χρονη έγκυος

Βαθειά θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, με την οικογένεια να καταγγέλλει ότι οφείλεται σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο θάνατός της προήλθε από ενδομήτρια αιμορραγία. Η Εισαγγελία διέταξε άμεσα ποινική έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες πέθαναν η νεαρή γυναίκα και το μωρό που κυοφορούσε.

Ο θείος της άτυχης κοπέλας, καταγγέλλει στο MEGA ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο τόσο η ίδια, όσο και το μωράκι που δεν πρόλαβε να γεννήσει.

Σύμφωνα με τον θείο της, το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ έγινε στις 10:24. Το κέντρο ανταποκρίθηκε, όπως λένε, μετά από μισή ώρα, λέγοντάς τους ότι στέλνουν ασθενοφόρο. Μετά και από άλλες κλήσεις, σύμφωνα με τους συγγενείς, το ασθενοφόρο έφθασε στις 13:30.

Η καταγραφή των κλήσεων στο ΕΚΑΒ

Στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση έχει καταγραφεί στις 10:58. Γίνεται αναφορά για έγκυο κοπέλα με καταβολή δυνάμεων. Η περιγραφή των συμπτωμάτων, όπως υποστηρίζουν από το ΕΚΑΒ, δεν παρέπεμπε σε επείγον περιστατικό και για αυτό δε δόθηκε προτεραιότητα.

«Έγινε η κλήση και το περιστατικό αξιολογήθηκε, καταγράφηκε ως μη επείγον. Όχι με αυτό που τελικά είχε συμβεί. Για αυτό ακριβώς διενεργεί ΕΔΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ όπως έχω πληροφορηθεί», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μεταξύ 11.00 και 12.00 το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ δέχεται άλλες τρεις κλήσεις από τους συγγενείς που ρωτούν με αγωνία τι ώρα θα φθάσει το ασθενοφόρο.

Στις 12:35, στην τελευταία κλήση, δίνεται προτεραιότητα στο περιστατικό, καθώς οι συγγενείς αναφέρουν ότι η κοπέλα γεννάει. Στη 13.00 το ασθενοφόρο, σύμφωνα με την καταγραφή, έφθασε στο σπίτι της 19χρονης.

Οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ όταν είδαν την έγκυο κοπέλα, διαπίστωσαν ότι δεν είχε καρδιακό παλμό. Επί 20 λεπτά της έκαναν ΚΑΡΠΑ και της χορήγησαν αδρεναλίνη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να την επαναφέρουν.

Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τόσο της ίδιας, όσο και του εμβρύου.

Στις 13.38 έφτασε στο ΚΥ, διασωληνωμένη, άσφυγμη και απνοϊκή. Εκεί, έγινε έλεγχος εμβρυικών παλμών όπου και διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο δεν είχε παλμό.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις