Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Μάκρη: «Το παιδί είχε φάει» λέει γιατρός που προσπάθησε να σώσει τη 10χρονη

Νέα Μάκρη: «Το παιδί είχε φάει» λέει γιατρός που προσπάθησε να σώσει τη 10χρονη

Νέα στοιχεία γίνονται γνωστά για τον πνιγμό του 10χρονου κοριτσιού στην Νέα Μάκρη την Κυριακή (17.07.2023).

Μιλώντας στην ΕΡΤ η μια γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει την 10χρονη που είχε βρεθεί στον πάτο της πισίνας στην Νέα Μάκρη, είπε πως το παιδί πριν βουτήξει είχε φάει.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε. Όπως είπε είχε γνωρίσει την 10χρονη από τις μέρες που ήταν διακοπές εκεί, και είχε δει πως ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια.

Επίσης είπε πως το ασθενοφόρο έκανε περίπου 40 λεπτά να έρθει, επειδή είχε χάσει το δρόμο.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω. Με μένα ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ’ έξω», ανέφερε.

Επίσης σημείωσε πως το παιδί ζούσε όταν βγήκε από την πισίνα και πως αντιδρούσε, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Υπενθυμίζεται πως το άτυχο κοριτσάκι ήταν άριστη κολυμβήτρια και έπαιζε παρέα μαζί με ένα αγοράκι από φιλικό ζευγάρι των γονιών της στην πισίνα του συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη.

Τα δυο παιδιά πέταγαν εναλλάξ μάσκες θαλάσσης μέσα στην πισίνα για παιχνίδια και ύστερα βούταγαν για να τις πιάσουν. Το κοριτσάκι έμεινε μόνο του για λίγο και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Επιστρέφοντας, το αγόρι την είδε αναίσθητη στον πυθμένα της πισίνας και κατάλαβε πως δεν ανέβαινε στην επιφάνεια. Έτσι αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και οι ένοικοι φώναξαν τον ναυαγοσώστη που έχει πόστο απέναντι στην παραλία.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις