Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας – Γιατρός μιλάει στο newsit.gr

Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας – Γιατρός μιλάει στο newsit.gr

Συγκλονίζει η τραγωδία στην Νέα Μάκρη με τον πνιγμό του 10χρονου κοριτσιού σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών το απόγευμα της Κυριακής

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο κοριτσάκι ήταν άριστη κολυμβήτρια και έπαιζε παρέα μαζί με ένα αγοράκι από φιλικό ζευγάρι των γονιών της στην πισίνα του συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη.

Τα δυο παιδιά πέταγαν εναλλάξ μάσκες θαλάσσης μέσα στην πισίνα για παιχνίδια και ύστερα βούταγαν για να τις πιάσουν. Το κοριτσάκι έμεινε μόνο του για λίγο και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Επιστρέφοντας, το αγόρι την είδε αναίσθητη στον πυθμένα της πισίνας και κατάλαβε πως δεν ανέβαινε στην επιφάνεια. Έτσι αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και οι ένοικοι φώναξαν τον ναυαγοσώστη που έχει πόστο απέναντι στην παραλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το παιδί ήταν στον πάτο της πισίνας για τουλάχιστον 3 λεπτά. Ακούγοντας τις φωνές κατέβηκε ο διαχειριστής του συγκροτήματος, ο οποίος έβγαλε το άτυχο κορίτσι από την πισίνα.

Η πισίνα που το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή του

Γιατρός που προσπάθησε να την επαναφέρει: «Κάναμε ΚΑΡΠΑ τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά»

«Βρήκα το παιδί με τις αισθήσεις του, δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσα. Κάναμε ΚΑΡΠΑ εγώ με τον πατέρα μου που είναι και αυτός γιατρός και με έναν κύριο που ήξερε και αυτός πρώτες βοήθειες και δούλευε σε ένα μαγαζί δίπλα και προσπαθούσαμε να βγάλουμε γαστρικό περιεχόμενο», δηλώνει ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει το 10χρονο κορίτσι στη ζωή.

«Προσπαθούσαμε τουλάχιστον για 15 με 20 λεπτά μέχρι να έρθουν οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ και μετά άλλα τόσα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε», συμπληρώνει ο γιατρός.

 

Το παιδί είχε τις αισθήσεις του όταν το παρέλαβε το ασθενοφόρο όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε λίγο αργότερα.

Μάλιστα το κοριτσάκι μαζί με τους γονείς της και τον αδερφό της θα έφευγαν σήμερα από το συγκρότημα κατοικιών όπου παραθέριζαν. Ο πατέρας και ο αδερφός είχαν φύγει νωρίτερα και θα ακολουθούσαν η μητέρα και η 10χρονη.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις