Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ, εστίαση από το Σάββατο 06/11

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ, εστίαση από το Σάββατο 06/11

Μία σειρά από νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο (06.11.2021), προκειμένου να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός, που βρίσκεται σε έξαρση. Στο επίκεντρο των αλλαγών οι δραστηριότητες των ανεμβολίαστων.

Έτσι, από το προσεχές Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ανεμβολίαστοι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα μέτρα σε συναλλαγές τους.

Πιο συγκεκριμένα, για την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, εμπορικά μαγαζιά, τράπεζες και άλλες δραστηριότητες αποφασίστηκαν τελικά τα εξής:

Απαιτείται πλέον η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ (rapid ή μοριακού) για την είσοδό τους σε καταστήματα λιανεμπορίου, σε τράπεζες ή υπηρεσίες Δημοσίου, αλλά και εξωτερικούς χώρους εστίασης (μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες), ή σε άλλες υπηρεσίες, όπως κομμωτήρια, ή υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ.

Ελεύθερα μπαίνουν όλοι σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εκκλησίες.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test. Πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα.

Όσοι ανεμβολίαστοι δεν εργάζονται ή οι ανεμβολίαστοι συνταξιούχοι, θα πρέπει να προγραμματίζουν rapid test για να μπορούν να μπουν σε όλους τους παραπάνω κλάδους.

Οι εμβολιασμένοι χρειάζονται το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και οι νοσήσαντες το πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών για όλες τις δραστηριότητες.

Η μεγάλη έξαρση και διασπορά του κορονοϊού σήμανε συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς για να ανακοπεί η ραγδαία αύξηση της νόσου, χωρίς να «κλείσει», όμως, η οικονομία.

Εν κατακλείδι, τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το προσεχές Σάββατο (06.11.2021), καθιστούν υποχρεωτική την διεξαγωγή rapid test ή μοριακού τεστ για όποιον δεν έχει εμβολιαστεί, προκειμένου να μπει σε εμπορικό κατάστημα, σε εξωτερικό χώρο εστίασης, κομμωτήριο κ.α.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις