Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει για ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και καθηγητές

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει για ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και καθηγητές

Με υποχρεωτικά rapid test θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία. Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται και τα όσα θα ισχύσουν για τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο (από 12 ετών και άνω) θα μπορούν να πηγαίνουν στα σχολεία τους με self test, τα οποία θα κάνουν δυο φορές την εβδομάδα και θα τα προμηθεύονται δωρεάν και θα δηλώνονται στο self-testing.gov.gr.

Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δυο εργαστηριακά τεστ (rapid testή PCR) την εβδομάδα, τα οποία θα πληρώνουν 10 ευρώ το ένα. Θα πρέπει να έχουν ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app.

Επίσης, ανεμβολίαστοι δάσκαλοι, καθηγητές και ακαδημαϊκοί υποχρεούνται σε δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη.

Τα τεστ για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και φοιτητές θα γίνονται υποχρεωτικά σε ιδιωτικές δομές υγείας, αφού στα νέα μέτρα αναφέρεται ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις