Ελλάδα

Νέα παρέμβαση Ιερώνυμου για τα Σκόπια

Μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάε στο Νταβός, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις για το Σκοπιανό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα;». Για να προσθέσει με νόημα: «Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις».

Με αυτούς του προβληματισμούς που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και εμμένοντας στην θέση της η Εκκλησία για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ θα συνέλθει την Παρασκευή (26.01.2018) η Ιερά Σύνοδος.

Στη συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα των συλλαλητηρίων και της συμμετοχής των ιεραρχών μετά και τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και ενόψει της νέας συγκέντρωσης στην Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηράκλειο: «Τον ψάχναμε για να πάρει τον 6χρονο γιο του και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε» λέει ο φίλος του 36χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση σε πηγάδι
«Το πηγάδι είχε κάποια παλιά ξύλα, πάτησε πάνω τους και αυτά υποχώρησαν» λέει στο newsit.gr ο άνθρωπος που βρήκε νεκρό τον 36χρονο
Ο 36χρονος που έπεσε σε πηγάδι στο Ηράκλειο
Σε απόγνωση οι ψαράδες: Διαμαρτυρίες σε Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη – «Δεν βγάζουμε ούτε το πετρέλαιο»
Οι ψαράδες μέσα από τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτύρονται για το εκρηκτικό κόστος των καυσίμων και τα συσσωρευμένα προβλήματα που απειλούν την επιβίωσή τους, καθώς βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής
Διαμαρτυρία ψαράδων στη Θεσσαλονίκη