Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νέα πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο: Παρεμπόδισαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Χίο!

Τουρκία Χίος Αιγαίο
Φωτογραφία: politischios.gr

– Προκαλεί χωρίς τέλος η Τουρκία με κάθε τρόπο
– Τουρκικό σκάφος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και εμπόδισε σκάφος του λιμενικού να διασώσει μετανάστες
– Οι Τούρκοι είχαν νωρίτερα αφήσει τη βάρκα με τους μετανάστες να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα
– Ανάλογο περιστατικό είχε γίνει πριν από μερικές εβδομάδες και στη Ρόδο

Με κάθε τρόπο συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο η Τουρκία. Αυτή τη φορά (δεύτερη μάλιστα σε διάστημα μηνών) σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης (04.04.2018) ανοιχτά της Χίου.

Η πρώτη ενημέρωση ανέφερε πως το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος 611 του λιμεναρχείου της Χίου. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν στο onalert.gr ότι η ενημέρωση που είχαν από το λιμεναρχείο της Χίου μιλά για παρεμπόδιση της επιχείρησης διάσωσης και όχι για απόπειρα εμβολισμού. Το τουρκικό σκάφος, αναφέρεται, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή της διάσωσης!

Επικίνδυνα παιχνίδια από την Τουρκία στο Αιγαίο

Όπως αναφέρει το politischios.gr, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Το σκάφος 611 του Λιμενικού, κατά τη διάρκεια περιπολίας του στη θαλάσσια περιοχή, εντόπισε κοντά στην οριογραμμή και μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα φουσκωτή λέμβο με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες. Κοντά της έπλεε και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αλλά οι Τούρκοι δεν έκαναν το παραμικρό για να σταματήσουν τη βάρκα…

Η λέμβος με τους μετανάστες και πρόσφυγες ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εξ αιτίας αυτού, κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογή.

Οι Τούρκοι, που νωρίτερα είχαν… αφήσει τη βάρκα με τους μετανάστες να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αποφάσισαν να προκαλέσουν. Και άρχισαν τα… τουρκικά νταηλίκια!

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπήκε στα ελληνικά νερά και άρχισε τις επικίνδυνες και απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Χίου!

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Έλληνες λιμενικοί κατάφεραν να αποτρέψουν ένα νέο θερμό επεισόδιο, αλλά και να περισυλλέξουν ασφαλώς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη βάσκα και να τους μεταφέρουν ασφαλώς στο λιμάνι της Χίου.

Μόλις οι Έλληνες λιμενικοί περισυνέλεξαν τους μετανάστες, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις