Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: «Δεν ήθελαν να χτυπήσουν τον αστυνομικό αλλά να τον σκοτώσουν»

Νέα Σμύρνη: «Δεν ήθελαν να χτυπήσουν τον αστυνομικό αλλά να τον σκοτώσουν»

Στη 13η τακτική ανακρίτρια Αθηνών καταθέτει ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 9ης Μαρτίου 2021 στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός αστυνομικός ο οποίος νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα μετά το εξιτήριο που έλαβε κλήθηκε από την ανακρίτρια για να περιγράψει τα όσα βίωσε.

«Από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο. Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν “σκοτώστε τον, τελειώστε τον”. Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν αλλά να σκοτώσουν» τόνισε ο δικηγόρος του, Θάνος Πλεύρης.

Click4More Νέα Σμύρνη: Ηχητικά ντοκουμέντα με τους δραματικούς διαλόγους των αστυνομικών

Από την πλευρά της, η άλλη δικηγόρος του αστυνομικού, Εβίτα Βαρελά, επισήμανε πως  το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 28χρονο.

«Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης κατηγορούνται συνολικά 19 άτομα. Τρεις συλληφθέντες απολογήθηκαν για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ειδικού φρουρού και προφυλακίστηκαν. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις