Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από το διαμέρισμα όπου ο 18χρονος έσφαξε τον αδερφό του

Νέα Σμύρνη: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από το διαμέρισμα όπου ο 18χρονος έσφαξε τον αδερφό του

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από το ματωμένο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης, όπου ο 18χρονος έσφαξε για ασήμαντη αφορμή τον 16χρονο αδερφό του μπροστά στα μάτια της μητέρας και της συντρόφου του, παρουσιάζει το newsit.gr.

Μέσα από την δικογραφία της υπόθεσης, αποτυπώνεται το σκηνικό του τρόμου, όπως προκύπτει από την αυτοψία που έκαναν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος στη Νέα Σμύρνη.

Την ίδια ώρα ο αδελφοκτόνος, κρατείται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο και προετοιμάζει την απολογία του με το συνήγορο του κύριο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο η οποία έχει οριστεί το πρωί της Παρασκευής. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ο δράστης είναι σεσημασμένος για ληστείες, ενώ τον Αύγουστο του 2022 τα δύο αδέρφια είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία. Και σε εκείνη την περίπτωση, αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό ήταν τα ρούχα…

Τι δείχνει η αυτοψία

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία «Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους χώρους της προαναφερόμενης οικίας όπου κατά την αυτοψία του διαμερίσματος διαπιστώθηκε ότι τους εσωτερικούς χώρους αυτού υπήρχαν διάσπαρτα ίχνη καστανέρυθρης ουσίας (αίμα).

Το προαναφερόμενο διαμέρισμα βρίσκεται στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Σταδίου στη Νέα Σμύρνη. Είσοδος αυτού βρίσκεται σε απόσταση 1.5 μέτρων και απέναντι από την πόρτα του ασανσέρ. Εισερχόμενοι εντός του διαμερίσματος ανοίγοντας την ξύλινη θύρα αυτής, διαπιστώσαμε ότι σε απόσταση 2 μέτρων βρίσκεται γραφείο με ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια καρέκλα χρώματος κόκκινο – μαύρο. Αριστερά βρίσκεται ο χώρος τραπεζαρίας και η οποία συνορεύει με το χώρο της κουζίνας.

Κοιτάζοντας ευθεία από την είσοδο, βρίσκεται ο χώρος του σαλονιού ενώ δεξιά οδηγείται σε διάδρομο, όπου η πρώτη αριστερή πόρτα αντιστοιχεί στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος, ευθεία βρίσκεται ο χώρος του μπάνιου και στην αριστερή πλευρά του διαδρόμου υπάρχουν δύο πόρτες, οι οποίες έκαστη οδηγεί σε διαφορετική κρεβατοκάμαρα.

Στα δεξιά της τραπεζαρίας και έμπροσθεν της μπαλκονόπορτας, υφίστανται τουλάχιστον πέντε κηλίδες καστανέρυθρης ουσίας και στο χώρο της κουζίνας υφίστανται επί του πατώματος ακαταστασία από ιατρικό εξοπλισμό το οποίο καταδεικνύει την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο δωμάτιο – κρεβατοκάμαρα υφίσταται ακαταστασία και υπάρχουν τόσο στο κρεβάτι όσο και στο πάτωμα βαλίτσες και είδη ένδυσης».

Σεσημασμένος ο αδελφοκτόνος – Είχαν συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία

Από την έρευνα της αστυνομίας, προκύπτει ότι ο 18χρονος είναι παλιός γνώριμος των αρχών. Μάλιστα, τα δύο αδέρφια είχαν στο παρελθόν οδηγηθεί και πάλι στην αστυνομία, καθώς και τότε με αφορμή τα ρούχα είχαν ξυλοκοπήσει άγρια ο ένας τον άλλον. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία: «Έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, είναι σεσημασμένος και έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα: Στις 2 Μαρτίου 2022 συνελήφθη από το Τμήμα Ασφάλειας Νέας Σμύρνης για «ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απείθεια» και για την τέλεση δύο ληστειών.

Στις 21 Αυγούστου 2022, συνελήφθη από κοινού με τον αδερφό του από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, καθώς οι ανωτέρω με αφορμή τον ρουχισμό, αρχικά διαπληκτίστηκαν λεκτικά και αν συνέχεια άσκησαν βία ο ένας στον άλλο (γροθιές – κλωτσιές).

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος του 18χρονου αδελφοκτόνου κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος επισημαίνει στο newsit.gr πως πρόκειται καθαρά για ατύχημα και πράξη η οποία τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις