Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie από την έκθεση της PWC

Folli Follie

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση της Folli Follie, βλέπουν το «φως της δημοσιότητας» μετά από τη δημοσίευση της ενδιάμεσης έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της PwC. Η εικόνα που εμφανίζουν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου ήταν «πλασματική» για τουλάχιστον 16 χρόνια.

Όπως αναγράφεται στην έκθεση, από το 2001 έως το 2017 η Folli Follie παρουσίαζε πλασματικό κύκλο εργασιών και κερδών, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα ίδια κεφάλαια, αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας ελκυστικής επενδυτικής πρότασης για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, γίνονται επίσης αναφορές για υπεξαίρεση χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων, για έμμεσες εικονικές συναλλαγές, για παραποίηση οικονομικών αποτελεσμάτων, για χειραγώγηση της μετοχής, καθώς και για εμπλοκή τρίτων ατόμων, αλλά και πολιτικών προσώπων.

Folli Follie – ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Θεωρείται και αυτό κανονικό για το «μαγαζί»;

Εν τω μεταξύ, περαιτέρω εξηγήσεις για την υπόθεση της Folli Follie ζήτησε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα τόνιζε:

«Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie προς τον υπόδικο ιδρυτή της που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, γίνεται αναφορά σε διάθεση «κονδυλίου (80)» για «κάποιες ανάγκες» του «ανθρώπου τους» που θα είναι «δίπλα τους μέχρι να τελειώσουν όλα».

Μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Μπαλαούρας, τότε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βγήκε και ουσιαστικά παραδεχθηκε τη συναλλαγή με τη συγκεκριμένη εταιρία δηλώνοντας ότι τα 80.000 ευρώ πήγαν σε νοσοκομείο της Ηλείας, της εκλογικής του περιφέρειας.

Click4more: Folli Follie: Μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Για ποιο λόγο 80.000 που φέρεται να διαθέτει η Folli Follie ως αντάλλαγμα για την ευνοϊκή της μεταχείριση, καταλήγουν στην εκλογική περιφέρεια του τότε προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής;

Θεωρείται και αυτό κανονικό για το «μαγαζί»;».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις