Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Folli Follie: Μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Folli Follie: Μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Για δεύτερο 24ωρο Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Folli Follie και την εμπλοκή ονομάτων πολιτικών προσώπων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σήμερα, έγινε γνωστό και ακόμα ένα email σύμφωνα με το οποίο τα στελέχη της Folli Follie στην προσπάθειά τους, για την πολιτική υποστήριξη του ομίλου όταν το Μάιο του 2018, ξέσπασε το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στους κόλπους της εταιρείας φέρονται να είχαν φτάσει μέχρι τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της τόνισε μεταξύ άλλων: «Tα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται ξανά ως μεσολαβητής υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας. Κι όλα αυτά την εποχή που οι αρχές και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έπαιζαν καθυστέρηση» όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. μπροστά στα αδιέξοδά της σε πανδημία και οικονομία συνεχίζει να επενδύει στη συκοφαντία

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι: «Διαρρέει στον Τύπο επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie, υιοθετώντας παντελώς ψευδείς, ασυνάρτητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων, χωρίς κανένα στοιχείο που να τους τεκμηριώνει».

Και συνεχίζει: «Την ίδια στιγμή, όμως, αποκρύπτει επιμελώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε «την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά». Για τους συκοφαντικούς και ασυνάρτητους ισχυρισμούς του, ο συνεργάτης των υπόδικων σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι αλλά και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί με τις ψευδείς του αναφορές. Η Ν.Δ. όμως αποκρύπτει επίσης επιμελώς και άλλες δυο βασικές πτυχές της υπόθεσης που κατεδαφίζουν τα περί μεθόδευσης καθυστερήσεων της διερεύνησης του σκανδάλου Folli Follie: Ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, μόλις πριν λίγες μέρες, αρχειοθέτησε οριστικά τη δικογραφία για τυχόν ευθύνες και καθυστερήσεις της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στην συγκεκριμένη υπόθεση. Και ότι η ίδια η Ν.Δ. υπερψήφισε ως αντιπολίτευση και επανέφερε το 2020 ως κυβέρνηση την δήθεν «σκανδαλώδη» τροπολογία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με καθυστερήσεις στην υπόθεση.

Στο δρόμο της λάσπης, λοιπόν, που διάλεξε ο κος Μητσοτάκης για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη πορεία της πανδημίας, αλλά και τα αληθινά σκάνδαλα της διαχείρισής της με τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, θα τον αφήσουμε μόνο του. Τα υπόλοιπα ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις