Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για το βρέφος στου Ζωγράφου και την κακοποίησή του!

Νέα στοιχεία για το βρέφος στου Ζωγράφου και την κακοποίησή του!

Νέα δεδομένα στην υπόθεση με την κακοποίηση του 11 μηνών βρέφους που μεταφέρθηκε, την Κυριακή, νεκρό στο Παίδων. Γιατί απομακρύνεται η εκδοχή του βιασμού. Έφυγαν από τη ΓΑΔΑ οι γονείς.

Χαρακτηριστικά θρίλερ ολοένα και περισσότερο λαμβάνει η υπόθεση με το 11 μηνών βρέφος που ξεψύχησε την Κυριακή και σύμφωνα με τους ιατροδικαστές είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Το βρέφος, ένα κοριτσάκι 11 μηνών, μεταφέρθηκε την Κυριακή (16.02.2020) στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, από τον πατέρα του. Η ιατροδικαστική εξέταση που είχε χθες το φως της δημοσιότητας, προκάλεσε σοκ, καθώς οι ιατροδικαστές έκαναν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική έκθεση, δεν αναφέρει τη φράση «σεξουαλική κακοποίηση» αλλά μόνο «πρωκτικές αλλοιώσεις που κατά πάσα πιθανότητα προήλθαν από αμβλύ όργανο».

Η αστυνομία περιμένει την επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε χτες στο 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, προκειμένου οι αξιωματικοί του τμήματος ανηλίκων να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να συντάξουν την δικογραφία για την υπόθεση. Πάντως, οι γονείς έχουν φύγει από τη ΓΑΔΑ.

Click4more Iατροδικαστής για το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κακοποίηση»

Από την εξέταση στο βρέφος, όπως δήλωσαν χθες οι ιατροδικαστές που έκαναν τη νεκροτομή, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, η κατάθεση της μητέρας πως το παιδάκι, που αντιμετώπιζε εκ γενετής πρόβλημα υγείας και έκανε θεραπεία και με κλύσματα, φαίνεται να οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα. 

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το βρέφος

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο γιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Το ίδιο έχει καταθέσει η μητέρα του βρέφους αλλά και ο πατέρας του.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία της προανάκρισης για να αποφανθεί.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις