Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα τοπικά lockdown μετά τη Μύκονο – Το έκτακτο σχέδιο με λουκέτο της εστίασης από τα μεσάνυχτα

Νέα τοπικά lockdown μετά τη Μύκονο – Το έκτακτο σχέδιο με λουκέτο της εστίασης από τα μεσάνυχτα

Η Μύκονος φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή για τα τοπικά lockdown καθώς όσο η κατάσταση επιβαρύνεται τόσο υπάρχει πιθανότητα θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο και σε άλλα νησιά 

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται μια νέα σειρά μέτρων που έχουν ως πρώτο στόχο τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο των τοπικών lockdown, καθώς έχει σημάνει συναγερμός και σε άλλα νησιά. 
Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι από 2 σε 3, δηλαδή να κάνουν ένα ακόμη υποχρεωτικό τεστ διάγνωσης του κορονοϊού είτε μέσα στην εβδομάδα είτε στο δεκαήμερο, όπως ανέφερε το Mega.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται, ότι σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα: μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Click4more: Κορονοϊός: 610 κρούσματα στην Αττική, 206 στην Κρήτη – Ο χάρτης της διασποράς

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα.

Στο τραπέζι τα τοπικά lockdown

Tην ίδια ώρα, με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς να είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τοπικά περιοριστικά μέτρα σε κάποια νησιά.

Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται:

Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9
Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο
Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα

 

Σκέψεις για επίταξη δωματίων στα νησιά και καμπίνες «Covid»

Τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στα νησιά έφεραν στην επιφάνεια το πρόβλημα με τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς αρκετά από αυτά δεν έχουν επαρκή δωμάτια, ενώ σε κάποια μικρά νησιά δεν είχε προβλεφθεί καθόλου αυτό.

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα (19.07.2021) στην οποία αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το θέμα όπως μετέδωσε το Open.

Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία σκοπεύει να προτείνει να υπάρχει δυνατότητα επίταξης δωματίων, όχι μόνο δηλαδή να αυξηθούν τα ξενοδοχεία για καραντίνα στα νησιά, αλλά να μπορεί η Πολιτική Προστασία να επιτάξει δωμάτια.

Επίσης να υπάρχουν στα πλοία συγκεκριμένες καμπίνες, οι οποίες να κρατούνται μόνο από άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό και πρέπει άμεσα να φύγουν από το νησί, όπου κάνουν διακοπές Δηλαδή καποιες καμπίνες να χαρακτηριστούν covid

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις