Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα «βόμβα» στο χώρο του θεάτρου – Ποιος ηθοποιός τρέμει για ένταλμα σύλληψης του

Νέα «βόμβα» στο χώρο του θεάτρου – Ποιος ηθοποιός τρέμει για ένταλμα σύλληψης του
Φωτογραφία αρχείου

Με ένα… τσουνάμι θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος τις αποκαλύψεις για βιασμούς, παιδοφιλίες και κακοποιήσεις στο χώρο του θεάτρου που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη όσα διαδραματίζονται με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Λιγνάδη, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για άλλη μια “βόμβα” που αναμένεται να συνταράξει το πανελλήνιο.

Στην εισαγγελία έχει κατατεθεί ακόμα μια μήνυση που αφορά έναν 37χρονο ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή εμφανίζεται σε δημοφιλή τηλεοπτική σειρά. Ο ηθοποιός που έχει φιλική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2006. Συμμετείχε σε πολλές γνωστές θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 2017 και το 2019 οι ρόλοι του σε σίριαλ κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Οι εισαγγελικές αρχές, μετά τη μήνυση, έχουν διατάξει κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα καταγγελλόμενα, έτσι ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Click4more: Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν έχω ιδέα» – Ο διάλογος του με την ανακρίτρια

 

Παράλληλα, επειδή η υπόθεση παραγράφεται στα τέλη του ερχόμενου Μαΐου, οι δικαστικοί λειτουργοί προσπαθούν να δέσουν όσο το δυνατόν συντομότερα όλα τα στοιχεία που έχουν τη διάθεση τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, θα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν το υλικό που χρειάζεται για να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων. “Κι αυτή η υπόθεση θα έχει γρήγορες και ραγδαίες εξελίξεις όπως συνέβη και με την υπόθεση του Λιγνάδη”, λέει στο newsit.gr, o δικηγόρος του 38χρονου που κατέθεσε την μήνυση, Ιωάννης Βλάχος.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Δημήτρης Άνθης, παρακολουθώντας τις καταγγελίες του Νίκου Σ. για τον βιασμό του από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη, που έγινε παρουσία ενός ακόμα ατόμου, αναγνώρισε και το δικό του βιαστή. Ποιος ήταν αυτός; Ένας γνωστός σήμερα ηθοποιός, ο οποίος τότε ήταν 22 ετών και ήταν μπροστά στο βιασμό του Νίκου Σ. από το Δημήτρη Λιγνάδη. Ήταν παρών στο έγκλημα που διέπραξε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ωστόσο δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Δημήτρης Άνθης, όλα συνέβησαν όταν ήταν 23 ετών. Ο Δημήτρης Άνθης και ο γνωστός σήμερα ηθοποιός βρίσκονταν σε ένα μαγαζί και έφυγαν από εκεί για να πάνε ως δύο φίλοι στο σπίτι του ηθοποιού.

Click4more: Δημήτρης Άνθης: Η σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό ηθοποιό – Πως συνδέεται με τον Νίκο Σ.

“Με το που έκλεισε η πόρτα μεταμορφώθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό άνθρωπο από αυτόν που γνώριζα μέχρι τότε. Σάστισα. Τρόμαξα. Νόμιζα ότι ίσως κάνει πλάκα και απλά θυμάμαι ότι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος. Με κακοποίησε σεξουαλικά. Βρήκα κοινά σημεία με την ιστορία του 19χρονου. Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα γιατί τότε ήμουνα και πιο μικροκαμωμένος και μυϊκά, αλλά δεν τα κατάφερα. Καταρχάς είχα τρομάξει είχα παγώσει οπότε δεν έβρισκα δυνάμεις στο να μπορέσω να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι για να απαντήσει”, είπε στη συνέντευξη του ο Δημήτρης Άνθης.

Και πρόσθεσε: “Και γλίτωσα από τα χειρότερα. Γιατί στο τηλέφωνο αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα συνέβαιναν κι άλλα χειρότερα αν έμενα εκεί. Γιατί άκουσα τι του είπε στο τηλέφωνο. Είναι όλα καταγεγραμμένα στη μήνυση που έχω κάνει με το δικηγόρο μου και δεν θέλω να πως κάτι και να προλάβει να γλιτώσει. Ήταν η πρώτη μου επαφή σεξουαλικά με άνθρωπο. Έκτοτε προσπάθησα για κάποιο διάστημα να το θάψω μέσα μου να το ξεπεράσω να ξαναρχίσω από την αρχή, αλλά ήταν πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουνα φοβόμουνα και είναι και ο λόγος που είμαι 38 χρόνων και ούτε οικογένεια έχω κάνει ούτε παιδιά έχω κάνει. Γιατί δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό ακόμα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις