Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις για την κατάσταση των σιδηροδρόμων – Άνοιγαν σταθμούς αντί να φτιάξουν την τηλεδιοίκηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για την κατάσταση, αλλά και τη λειτουργεία των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι προβληματικές συμβάσεις που υπέγραφε ο ΟΣΕ για έργα στο δίκτυό του, κολλούσαν και καθυστερούσαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο έφταναν πριν ξεκινήσουν αποκαλύπτει στο Live News ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος. 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έπρεπε να ελέγξει τις συμβάσεις πριν αυτές τεθούν σε εφαρμογή, φαίνεται να καθυστερούσα τα έργα και αυτά να έχουν χαθεί στις αποφάσεις του, ήδη από το 2018.

Αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη ότι οι σταθμοί των Νέων Πόρων, του Ευαγγελισμού και του Λιτόχωρου, άνοιξαν μετά την βλάβη της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, λειτουργώντας ως «φωτόσημα» για τη λειτουργία των συρμών.

Μετά την βλάβη στον σταθμό της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, που καταστράφηκε το καλοκαίρι του 2019 μετά από πυρκαγιά και παρά τη διαβεβαίωση της αρμόδιας εταιρίας ότι το πρόβλημα θα επιδιορθωνόταν σε 8 μήνες, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, η προσωρινή λύση που βρέθηκε ήταν το άνοιγμα του σταθμού των Νέων Πόρων προκειμένου να λειτουργεί ως «φωτόσημο» ρυθμίζοντας την πορεία των τρένων.

Το ίδιο συνέβη και με τους σταθμούς του Ευαγγελισμού και του Λιτόχωρου, που παρά την έλλειψη προσωπικού, η εταιρεία τούς στελέχωσε με σταθμάρχες, αντί να επιδιορθωθεί το πρόβλημα της τηλεδιοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμαριά: 26χρονη καταγγέλλει ότι την κλείδωσαν μέσα σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ – Δεν μπορούσαν να την απεγκλωβίσουν Πυροσβεστική και Αστυνομία
Η νεαρή γυναίκα είχε πάει για να παραλάβει φάρμακα για φίλη της, τα οποία παρά την ταλαιπωρία, δεν παρέλαβε - Παρέμεινε εγκλωβισμένη για περίπου μιάμιση ώρα
ΕΟΠΥΥ
Ενδείξεις για κατασκευαστικές αστοχίες στο αιολικό πάρκο από το οποίο ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά της Αττικοβοιωτίας
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας αποτελεί τη μεγαλύτερη έως σήμερα για το φετινό καλοκαίρι, έχοντας επηρεάσει έκταση μεγαλύτερη των 110.000 στρεμμάτων
Φωτιά στην Αττικοβοιωτία
12