Ελλάδα

Νέες καταγγελίες για bullying στο σχολείο της 7χρονης – «Χθες χτύπησαν το παιδί μου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περιστατικά bullying στο σχολείο των Βορείων Προαστίων της Αθήνας, όπου μια 7χρονη ανέφερε ότι την έδεσαν και τη φίμωσαν συμμαθητές της, καταγγέλλουν και άλλοι γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό συγκρότημα.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, έξω από το δημοτικό σχολείο είχαν συγκεντρωθεί γονείς οι οποίοι ζητούσαν από τη διεύθυνση να ενημερωθούν για το τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την οικογένεια της 7χρονης, η ανήλικη είπε στους γονείς της ότι έχει πέσει θύμα άγριου bullying μέσα στο σχολείο της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 7χρονη, που πηγαίνει στην πρώτη τάξη του εν λόγω δημοτικού σχολείου των Βορείων Προαστίων της Αθήνας, βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη από συμμαθήτριές της στις τουαλέτες του σχολείου.

Αργά χθες το απόγευμα, το παιδί μαζί με τον πατέρα του πήγαν στην Yποδιεύθυνση Aνηλίκων. Εκεί, η 7χρονη κατέθεσε σε παιδοψυχολόγο, ωστόσο, ήταν ταραγμένη και σε κάποια σημεία έπεσε σε ασάφειες, ενώ οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει την ταινία στο σημείο που λέει το κορίτσι.

Έτσι, η μικρή, που έχει επιστρέψει στο σπίτι της, όταν θα είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση θα δώσει νέα κατάθεση προκειμένου να αναδείξει τα κομμάτια του παζλ που λείπουν από τους αστυνομικούς για να λύσουν την υπόθεση. Παράλληλα, η 7χρονη φέρει στο χέρι της κάποια σημάδια από γρατσουνιές.

Την ίδια ώρα, όμως, γονείς από το σχολείο υποστηρίζουν ότι έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά bullying. Όπως καταγγέλλει γονέας παιδιού που φοιτά στο συγκεκριμένο δημοτικό, «έχουν πέσει και τα δύο παιδιά μου θύμα bullying σε αυτό το σχολείο. Τους έχουν κάνει χειρονομίες, αλλά έχουν υποστεί και λεκτικό bullying από συμμαθητές τους. Κάναμε συνάντηση με την δασκάλα μετά από αυτό, πήρα τηλέφωνο την διευθύντρια, συζητήσαμε, είχε κάνει μία ενημέρωση στην τάξη για το περιστατικό, συνέχισε όμως να γίνεται. Τρέμω στο τι μπορεί να συμβεί όταν πάνε σε μεγαλύτερες τάξεις. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται». 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει μητέρα μαθητή, χθες (25.05.2023) σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό εκφοβισμού ανηλίκου, μέσα στο σχολείο. «Τον χτύπησαν και τον πήγα στο νοσοκομείο για εξετάσεις για να δούμε ότι είναι όλα εντάξει. Τώρα είναι καλά», είπε στο newsit.gr η μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με τη μητέρα του μαθητή της A΄ δημοτικού, το παιδί της δέχεται bullying εδώ και αρκετό καιρό από άλλα παιδιά, που τον κοροϊδεύουν. Χθες, την ώρα που πήγε να τον πάρει ο πατέρας του από το σχολείο, ο μαθητής της A΄ δημοτικού, του είπε με κλάματα ότι τον χτύπησαν και ότι πονούσε το χέρι του. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του ολοήμερου. Εκεί, κάποιοι συμμαθητές του, στη μέση του προαυλίου, τον κρατούσαν, ενώ κάποιοι άλλοι τον γρονθοκοπούσαν στο χέρι.

Σε επικοινωνία του newsit.gr με το σχολείο, δεν ήθελαν να δώσουν κάποια απάντηση για το περιστατικό με το 7χρονο κορίτσι, ενώ τόνισαν ότι όλα έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ότι θα φανεί τι ακριβώς έχει γίνει.

Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Σπαράζει» φίλη των 4 τουριστών που σκοτώθηκαν στην Πλάκα - «Τους τηλεφωνούσα όλη νύχτα με την ελπίδα να τους εντοπίσουν»
«Και οι 4 είναι οι πιο υπέροχοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει ποτέ - Πολύ ευγενικοί, πολύ έξυπνοι, καλοί άνθρωποι και πάντα προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους άλλους», τονίζει φίλη των τουριστών
Η Φλορίντα και ο Ίαν που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην Πλάκα
Έκρηξη στην Πλάκα: Συγγενείς των θυμάτων βγάζουν φωτογραφίες το σημείο της τραγωδίας – «Η Έρις ήταν 3 μηνών έγκυος, οι σοροί τους είναι σε κακή κατάσταση»
«Είμαστε συγκλονισμένοι. Αύριο μάλλον θα γίνει η αναγνώριση, γιατί είναι σε κακή κατάσταση οι σοροί τους. Θα έρθουν κι άλλα μέλη της οικογένειας για συμπαράσταση» λέει στο newsit.gr συγγενής των Αμερικανών τουριστών
Οι τουρίστες που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην Πλάκα
15
Πέθανε η ηθοποιός και συγγραφέας Δέσποινα Τομαζάνη – Είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία»
Η μακρά πορεία της στην Τέχνη δεν έχει να επιδείξει μόνο τα θεατρικά και θεατρικά της κατορθώματα, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει περγαμηνές στην ποίηση, το θέατρο, το διήγημα και το μυθιστόρημα
Η Δέσποινα Τομαζάνη στη «Γλυκιά Συμμορία»