Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέες κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Ιλίου

Νέες κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Ιλίου

Έξω από το Ειρηνοδικείο του Ιλίου συγκεντρώθηκαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ, για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, ήταν προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός ενός σπιτιού 50 τ.μ για οφειλή 20.000 ευρώ προς τράπεζα. Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν φώναζαν συνθήματα κατά του ΔΝΤ, του Σταύρου Κοντονή και των συμβολαιογράφων.

Με τον τρόπο που είχαν παραταχθεί είχαν στήσει “φράγμα” μπροστά από την είσοδο. Ωστόσο οι συμβολαιογράφοι δεν πήγαν ποτέ στο ειρηνοδικείο, και όποια διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβάλλεται.

Λαφαζάνης: Αποδεικνύεται πόσο “προστατεύεται” η πρώτη κατοικία

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε πως ο πλειστηριασμός του σπιτιού των 55 τ.μ, αποδεικνύει το πόσο η κυβέρνηση… προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Όπως είπε, μπορεί τελικά ο πλειστηριασμός να αναβλήθηκε, όμως αυτό δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε αυτό το κίνημα που τους ματαιώνει εδώ και καιρό.

“Ξέρουν ότι είμαστε εδώ παρόντες γι αυτό ο συμβολαιογραφικός Σύλλογος αναγκάζεται να κάνει αποχή. Ξέρουν ότι αν τολμήσουν να πάρουν σπίτι λαϊκής οικογένειας, θα μας βρουν απέναντι και αποφασιστικούς”

Καζάκης: Χάνεται η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία

Από την μεριά του ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης, ανέφερε πως οι πολίτες έχουν απωλέσει την δημόσια περιουσία τους, και πλέον χάνουν και την ιδιωτική.

Όπως τόνισε θα πρέπει όχι μόνο να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, αλλά και να επιστραφούν στο Δημόσιο ότι έχει πωληθεί σε ξένες εταιρείες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις