Ελλάδα

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με οπλισμένα F-16 και εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά

Εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη, ένα αεροσκάφος CN-235 έκανε συνολικά έξι παραβιάσεις του εναέριου χώρου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δυο ημέρες μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα και η Τουρκία δεν σταματά τις προκλήσεις στο Αιγαίο με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. 

Συγκεκριμένα η Τουρκία έστειλε την Παρασκευή 10 Ιουλίου δύο οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο Αιγαίο, τα οποία παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που «σηκώθηκαν» για να τα αναχαιτίσουν.

Η τουρκική πρόκληση δεν σταματά εκεί. Εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη, ένα αεροσκάφος CN-235 έκανε συνολικά έξι παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

Μαζί με ένα ATR-72 και δύο UAV, τα συνολικά έξι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβιάζοντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης με 40άρια και 8 μποφόρ – Σε συναγερμό η χώρα για φωτιές, ενισχύονται οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για εκδήλωση φωτιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι ενισχύονται ακόμα περισσότερο φτάνοντας τα...
Κύματα