Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκρή η τρανς μουσικός SOPHIE – Σκοτώθηκε θαυμάζοντας την πανσέληνο στην Αθήνα

Νεκρή η τρανς μουσικός SOPHIE – Σκοτώθηκε θαυμάζοντας την πανσέληνο στην Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αθήνα, μετά από ατύχημα η διάσημη DJ και μουσικός παραγωγός από τη Σκωτία, SOPHIE.

Σύμφωνα με ανακοίνωση μέλους της ομάδας της η 34χρονη μουσικός SOPHIE πέθανε μετά από πτώση που είχε από μπαλκόνι στην προσπάθειά της να δει την πανσέληνο στον Αττικό ουρανό. Το τελευταίο καιρό ήταν στην Αθήνα. 

«Με βαθύτατη λύπη πρέπει να σας ανακοινώσω ότι η μουσικός και παραγωγός, SOPHIE πέθανε σήμερα γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην Αθήνα όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας είναι ο σεβασμός και η ιδιωτικότητα της οικογένειάς της. Επίσης, θα παρακαλούσαμε λίγο σεβασμό από τους θαυμαστές της και να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία τα νέα του θανάτου της», έγραψε μέλος της ομάδα της.

 

Η οικογένειά της σύμφωνα με το NME ευχαρίστησε τους πάντες για τη στήριξη: «Τραγικά η όμορφη SOPHIE μας πέθανε σήμερα το πρωί μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Πιστή στην πνευματικότητά της είχε σκαρφαλώσει για να θαυμάσει την πανσέληνο, γλίστρησε και έπεσε. Θα βρίσκεται πάντα εδώ μαζί μας».

Η SOPHIE γεννήθηκε το 1986 στη Γλασκώβη και το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Oil Of Every Pearl’s Un-Insides». Το 2019 είχε  προταθεί για Grammy καλύτερου ηλεκτρονικού άλμπουμ. Είχε γίνει διάσημη χάρη στην πειραματική προσέγγιση της πάνω στην ποπ μουσική και κυρίως την χρήση επεξεργασμένων φωνητικών που θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εξερεύνηση της ταυτότητας φύλου.

Την SOPHIE αποχαιρέτησε και ο γνωστός τραγουδιστής Σαμ Σμιθ, βραβευμένος με Γκράμι και ερμηνευτής του κομματιού «Writing’s on the Wall» για την ταινία Bond, «Spectre» που έγραψε στο Twitter: «Ο κόσμος έχασε έναν άγγελο. Έναν οραματιστή και είδωλο για τη γενιά μας. Το φως σου θα συνεχίσει να εμπνέει πολλές επόμενες γενιές».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις