Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νεκρό ένα 4χρονο παιδάκι από την εποχική γρίπη

Νεκρό ένα 4χρονο παιδάκι από την εποχική γρίπη

Μέχρι σήμερα οι απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας είναι πολλές, είχαν όμως νεκρούς ακόμα και από το σύντομο «πέρασμα» της εποχικής γρίπης. Πρόκειται – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ – για ένα 4χρονο αγοράκι και μια 75χρονη γυναίκα.  

Η εποχική γρίπη, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, βρίσκεται πλέον σε φάση υποχώρησης, και το τελευταίο 8ήμερο δεν παρατηρείται αύξηση των περιστατικών. Ωστόσο, στο σύντομο πέρασμά της από τη χώρα μας – με έξαρση τον Μάρτιο – άφησε δύο νεκρούς, ένα τετράχρονο αγόρι και μια 75χρονη γυναίκα. Είχαν και οι δύο σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, βρισκόμαστε -σύμφωνα με τους ειδικούς – σε φάση αποκλιμάκωσης, γεγονός που αποτυπώνεται και στις απλές νοσηλείες στα νοσοκομεία. Η αποκλιμάκωση όμως δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στον αριθμό των θανάτων, ενώ αταθερός παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Όπως μάλιστα αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε ημερήσια βάση γίνονται 350 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, για επιπλοκές του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμό με την 4η δόση για τους άνω των 80 ετών, ενώ αυτή την εβδομάδα ανοίγει για τους 70 έως 79 ετών.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις