Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια της Αθήνας την Πέμπτη – Καθολική αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι

«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια της Αθήνας την Πέμπτη – Καθολική αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι
Eurokinissi

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, ημέρα της ψήφισης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τα δικαστήρια της Αθήνας. Οι δικηγόροι της πρωτεύουσας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Ανήμερα της ψήφισης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την Πέμπτη (22.02.2024), τα δικαστήρια της πρωτεύουσας θα «νεκρώσουν», μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους.

Επίσης, οι δικηγόροι αποφάσισαν τρίωρη αποχή (12:00 – 15.00) στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, με παράλληλες δράσεις για το ζήτημα αυτό την ίδια ημέρα:

Κατάθεση υπομνήματος των Δικηγορικών Συλλόγων στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα ως νομιμοποιηθέντων διαδίκων στην διενεργούμενη προανάκριση, συνέντευξη τύπου και κατάθεση στεφάνου στον τόπο του δυστυχήματος.

Τέλος, για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις