Ελλάδα

Νεκρός εντοπίστηκε ο 70χρονος Αμερικανός που είχε εκπέμψει SOS κοντά στον Αη Στράτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βρέθηκε νεκρός ο χειριστής του σκάφους που εξέπεμψε SOS κοντά στον Αη Στράτη το πρωί της Τρίτης. 

Πρόκειται για έναν 70χρονο Αμερικανό, ο οποίος είχε φύγει από τη Θεσσαλονίκη με γιοτ και είχε ζητήσει βοήθεια κοντά στη Λήμνο.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις και βρήκαν μόνο το σκάφος…. Ο 70χρονος εντοπίστηκε πολλές ώρες αργότερα νεκρός μετά από εκτεταμένες έρευνες του Λιμενικού. Η σορός του βρέθηκε νότια της Λήμνου και μεταφέρθηκε στην ξηρά. 

Ο 70χρονος την περασμένη Τετάρτη (31/5) είχε ξεκινήσει από τη μαρίνα της Καλαμαριάς για να κάνει περιοδεία στο Αιγαίο, ενώ θα πήγαινε και στα τουρκικά παράλια.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης όλα δείχνουν ότι αισθάνονταν καλά και ενεργοποίησε το σήμα κίνδυνου. 

Να σημειωθεί ότι το SOS έπιασε και το τουρκικό Λιμενικό, το οποίο έσπευσε να στείλει σκάφη, δεσμεύοντας με NAVTEX την περιοχή γύρω από τον Άη Στράτη.

Οι Τούρκοι, έχοντας μικρότερη δύναμη στη θάλασσα, αποφάσισαν να συνεργαστούν τελικά με το ελληνικό Λιμενικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σάλος από βίντεο με γιατρό που ζητάει «φακελάκι» από ασθενή πριν χειρουργηθεί – «100 ευρώ δεν είναι πολλά, θα τα κανονίσουμε»
Στο βίντεο διάρκειας περίπου 90 δευτερολέπτων φαίνεται αναισθησιολόγος να ζητάει «φακελάκι» 100 ευρώ από ασθενή - «Είναι πολλά; Εγώ δεν θέλω»
Γιατρός ζητάει «φακελάκι» από ασθενή
26
Η σπαρακτική ανάρτηση φίλης της 26χρονης Αρμονίας που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Ρόδο - «Κράτησες το χέρι της μαμάς σου και πετάξατε μακριά»
«Μέσα σε όλο τον πόνο που κουβαλούσες τόσα χρόνια, εσύ κατάφερνες πάντα να σκορπάς αρμονία, αγάπη και χρώμα γύρω σου» γράφει φίλη της αδικοχαμένης Αρμονίας
Τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο