Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεμέα: Το φθινοπωρινό σαββατοκύριακο που πρέπει να κάνεις

Νεμέα: Το φθινοπωρινό σαββατοκύριακο που πρέπει να κάνεις

Όσο φθινοπωριάζει, τόσο αυξάνεται η επιθυμία μας για ταξίδια και βόλτες κοντινές στην Αττική. Για να απολαύσουμε τη φύση, να δούμε νέα μέρη και να χαλαρώσουμε ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Και η Νεμέα είναι το μέρος που μπορείς με σιγουριά να το απολαύσεις και με το παραπάνω. Ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στο πρόγραμμα.

Η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα την καθιστά μια από τις ιδανικές επιλογές για μια σύντομη και όμορφη βόλτα. Ακόμη και μια μονοήμερη εκδρομή.

Η Νεμέα είναι μια κωμόπολη στο νομό Κορινθίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 370 μέτρων και αμφιθεατρικά στις πλαγιές του βουνού Προφήτη Ηλία. Ήδη από τα πρώτα λεπτά που θα βρεθείς εκεί θα ενθουσιαστείς με την ομορφιά του τοπίου αλλά και με την ιστορία που ξετυλίγεται σιγά σιγά μπροστά από τα μάτια σου.

Αλλά και βέβαια με την μυθολογία.

Όλοι ξέρουν, εξάλλου, ότι συνδέεται μυθολογικά με τον πρώτο άθλο του Ηρακλή ο οποίος έπνιξε το λιοντάρι.

Συνδέεται, επίσης, μυθολογικά με τα Νέμεα που μαζί με τα Ίσθμια, Πύθια αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελούσαν τον κύκλο των ιερών πανελληνίων αγώνων της αρχαιότητας.

Όσον αφορά το όνομά της, η Νεμέα το έλαβε από την ομώνυμη Νύμφη η οποία ήταν κόρη του Ασωπού ποταμού ο οποίος διασχίζει τον κάμπο της περιοχής. Όσον αφορά γενικότερα την ιστορία της, αυτή ξετυλίγεται στα βάθη των αιώνων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις